Gemeente Hoogeveen

Persbericht

Actie HELP! Bethesda lijkt succesvol

Aanleiding voor de oprichting van het comité HELP! Bethesda was het voornemen van het Bethesda Ziekenhuis om naast de ingrijpende efficiëntieoperatie, de Kinder- en Kraamafdeling en de Spoedeisende hulp te sluiten om het hoofd te bieden aan de financiële problemen.

Nog maar net één maand na aanvang van de actie en bijna 27.000 handtekeningen later, is er een brede Regiegroep Bethesda Ziekenhuis ingesteld met de opdracht om het Bethesda ziekenhuis weer gezond te maken met behoud van de huidige zorgfuncties inclusief Kinder- en Kraamafdeling en Spoedeisende Hulp.

Wouter van der Kam, voorzitter van de Regiegroep Bethesda Ziekenhuis en per 18 augustus de nieuwe directeur Zorg, zal dit als een van de genodigden toelichten op de slotmanifestatie die het Comité HELP! Bethesda organiseert op dinsdag 19 augustus in het Hoogeveense theater "de Tamboer". De bijeenkomst staat in het teken van de continuïteit van de zorg in de regio en alle inwoners van Hoogeveen, de dorpen en omstreken worden opgeroepen daarbij aanwezig te zijn!

"Uit gesprekken met de regiegroep blijkt dat ze de signalen van de Hoogeveense bevolking en het personeel zeer serieus nemen en ook onze doelstelling van het behoud van de huidige zorgfuncties onderschrijven", aldus comitévoorzitter Kok, "We hebben er veel vertrouwen in maar het is zaak om samen met de bevolking de vinger aan de pols te houden bij de Regiegroep Bethesda Ziekenhuis".

Op de bijeenkomst zal Kok als voorzitter van het Comité HELP! Bethesda de bijna 27.000 handtekeningen overhandigen aan Wouter van der Kam. Comitévoorzitter Kok: "Van der Kam gaat de kar trekken in Hoogeveen en het lijkt ons een goede zaak dat hij weet wat hij als bagage in zijn kar heeft, vandaar dat wij hém de handtekeningen gaan aanbieden".

De bijeenkomst moet ook een krachtig signaal zijn van de Hoogeveense bevolking naar de landelijke politiek om zich nu eindelijk eens actief in te zetten voor het behoud en de bereikbaarheid van de regionale zorg en ziekenhuizen. Een bonus op het opheffen van ziekenhuizen, de zogenaamde fusiebonus, moet plaats maken voor een beloning voor het overeind houden van regionale ziekenhuizen.

Bij het Comité bestaat namelijk de zorg dat het huidige landelijk beleid op termijn uiteindelijk alsnog de ondergang of afslanking van kleine ziekenhuizen tot gevolg zal hebben. Naast de voorzitter van de regiegroep zijn daarom de Tweede Kamer (zorg)-kopstukken van onder meer CDA, PvdA, VVD, LPF op de bijeenkomst aanwezig en zijn Achmea Groene Land en het College voor Zorgverzekeringen uitgenodigd om hun reactie te geven op het belang van de continuïteit van de regionale zorg en ziekenhuizen nu en in de toekomst en wat zij daarin (gaan) betekenen. Onder leiding van een deskundige dagvoorzitter discussieren de leden van het forum met vertegenwoordigers van de landelijke, de provinciale en gemeentelijke politiek, werknemers in de zorg en inwoners van Hoogeveen.

De bijeenkomst in de Tamboer, begint om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur met gelegenheid tot een gezellig samenzijn na afloop en is toegankelijk voor alle bewoners van Hoogeveen, de dorpen en omstreken. De toegang is gratis.

Noot voor de redactie (