Gemeente Rotterdam

Nr. 34
24 augustus 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 18 t/m 24 augustus 2003

Wethouder Van der Tak spreekt bij opening Eurekaweek 2003 Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) spreekt op maandag 18 augustus om ca. 11 uur de nieuwe lichting eerste jaarsstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam toe tijdens de opening van de Eurekaweek 2003 in de Grote of Sint-Laurenskerk aan het Grote Kerkplein. Het thema van de Eurekaweek, de kennismakingstijd voor nieuwe studenten aan de EUR, is dit jaar 'Haal't onderste boven'. Tijdens de bijeenkomst zal ook de rector magnificus van de EUR , dr. J.H. van Bemmel, de studenten toespreken. (Voor meer informatie: Ruud Brink, EUR, tel. 010 - 408 2154 )

Wethouder Hulman bij start ENECO-Tour 2003
Stefan Hulman, wethouder Kunstzaken en Vervoer is dinsdag 19 augustus om 9.30 uur aanwezig bij de start en de finish van de 43-e ENECO-wielertour, die van dinsdag 19 tot en met zaterdag 23 augustus 2003 wordt gehouden. De eerste Tour, die toen nog Ronde van Nederland heette, werd verreden in 1948. Voor het eerst in de geschiedenis start de ENECO Tour in Zeeland. Het startsein wordt gegeven bij het stadshuis op de markt in Middelburg. De eerste etappe van de ENECO-Tour van 185 km finisht in Rotterdam. (Voor meer informatie: www.enecotour.com)

Wethouder Hulman geeft startsein voor Wednesday Night Skate Wethouder Stefan Hulman (Kunstzaken en Vervoer) geeft op woensdag 20 augustus om 19.30 uur het startsein voor de laatste Wednesday Night Skate van deze zomer. De skatetocht, die op de Binnenrotte van start gaat, volgt over een lengte van ruim 16 kilometer een route door de stad en vormt een kleurrijk lint door de straten van Rotterdam. Aan de tocht nemen zo'n 15.000 skaters deel. Na afloop van elke tocht is er vanaf 21.30 uur een Après Skate op de Binnenrotte bij café Pol. De Après Skate wordt op 20 augustus opgeluisterd met muziek van de 9-mans formatie Shaky Ground. (Voor meer informatie: Rob Langenberg, tel 015-2195412 en www.wednesdaynightskate.nl

Wethouder Van der Tak ondertekent

ouderenconvenant Prins Alexander
Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) ondertekent op vrijdag 22 augustus in wijkgebouw 't Peil aan het Marinus Bolkplein 7/15 in de wijk Het Lage Land tussen 14.00 en 15.00 uur een convenant over de uitvoering van het ouderenbeleid in de deelgemeente Prins Alexander. Namens de deelgemeente ondertekent portefeuille-houder Robert Krul het document, waarin afspraken staan over de taakverdeling tussen de deelgemeente, de welzijnsorganisaties en de dienst SoZaWe, gebaseerd op de nota ouderenbeleid 'Actief, Kleurrijk en Zorgzaam'. Voorafgaand aan de ondertekening is er een discussie over ouderenbeleid tussen vertegenwoordigers van de Samenwerkende Ouderenorganisaties Prins Alexander (SOPA) en de heren Van der Tak en Krul. (Voor meer informatie: Ronald Bellekom, deelgemeente Prins Alexander, tel. 010 - 286 8292)

Wethouder Van Sluis opent Chinees Festival
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) opent samen met de heer Zheng Huaisheng, Economisch en Commercieel attaché van de Chinese Ambassade in Den Haag, op 22 augustus om 14.30 uur het Chinese Festival op de Westersingel/hoek Kruiskade. Het festival wordt van 22 tot en met 24 augustus voor de derde keer gehouden. Er zijn diverse marktkramen waar van alles te koop is, o.a. kunstnijverheid, cadeauartikelen, thee, kruiden, kleding etc. te veel om op te noemen. Aansluitend aan de officiële openingshandeling volgt een optreden van de Chinese Opera. (Voor meer informatie: Evelien Brugghe, Externe Betrekkingen Bestuursdienst, tel. 010 - 417 34 56)

Wethouder Van Sluis opent muziekcafé Prachtig
Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) opent op vrijdag 22 augustus om 16.30 uur muziekcafé Prachtig aan het Willemsplein 73 - 79. Prachtig is een multifunctioneel horecabedrijf dat zich richt op een breed publiek. Voor evenementen heeft het de Maashal en daarnaast is er een Grand Café met onder meer een koffiekaart en de mogelijkheid voor lunch en diner. (Voor meer informatie: Charles de Bruin, Prachtig, tel. 06 - 543 069 99)

noot voor de redactie/