Gemeente 's-Hertogenbosch

15-08-2003

Start voorbereidingen sloop De Ploossche Hof

De afgelopen dagen hebben er vervelende gebeurtenissen plaatsgevonden rondom winkelcentrum De Ploossche Hof in de wijk De Reit. Op dringend verzoek van burgemeester Rombouts vervroegt de woningstichting SSW de geplande sloop van het winkelcentrum. Vanaf maandag 18 augustus aanstaande start de aannemer met de noodzakelijke voorbereidingen.

Om die voorbereidingen te kunnen treffen, wordt het winkelcentrum verder afgesloten met bouwhekken (dat gebeurt op zaterdag 16 augustus) en is het centrum niet meer toegankelijk. Dit is nodig omdat er asbest verwijderd moet worden. Dat moet zorgvuldig gebeuren. Het terrein zal daarom vanaf heden intensief worden bewaakt. Dat gebeurt in samenwerking met de politie. Bovendien heeft de politie van de burgemeester opdracht gekregen om de veiligheid ook in de komende periode in de wijk te waarborgen. Het samenscholingsverbod blijft onverminderd van kracht. De politie zal hier streng op toezien. Overtredingen kunt u bij de politie melden (0900 - 8844) zodat hiertegen kan worden opgetreden.

Mocht u meer informatie willen hebben over het verloop van de werkzaamheden dan kunt u deze inwinnen bij de woningstichting SSW, tel.: (073) 641 73 55. Dit telefoonnummer is vanaf maandag 18 augustus tijdens kantooruren bereikbaar.