Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Regionaal, aankondiging snelheidscontroles
Publicatiedatum: 18-08-2003

Het verkeershandhavingsteam van de politie Gelderland-Midden kondigt snelheidscontroles aan gedurende de ochtend- en middaguren op de volgende wegen in de regio:
o Lawickse Allee (N225) in Wageningen
o Rijksweg (N224) in Ede, en
o Koningsweg (N311) tussen Arnhem en Schaarsbergen Maar ook op andere wegen in de regio kunt u snelheidscontroles verwachten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Lunteren - man (88) bestolen door insluipers
Publicatiedatum: 18-08-2003

Een 88-jarige man uit Lunteren is zaterdagavond in zijn woning bestolen door insluipers. Het slachtoffer was door ziekte aan bed gekluisterd en zag even na zeven uur ineens twee onbekende vrouwen in zijn woning staan. Zij waren vermoedelijk via een niet afgesloten deur de woning in gegaan. Een van hen hield het slachtoffer aan de praat, een ander doorzocht de woning. Intussen had zich ook een man bij het gezelschap gevoegd, waarna de gehele woning werd doorzocht. Later zou er ook nog een vierde persoon zijn geweest, een man. Uiteindelijk bleek het slachtoffer te zijn bestolen van geld en zijn televisie. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee vrouwen van ongeveer 20 jaar met een tenger postuur een getinte huidskleur. Ook zouden beiden zwart krullen haar hebben. Van een van de mannen is slecht bekend dat het zou gaan om een ongeveer 20-jarige man met een tenger postuur en eveneens een getinte huidskleur. Van het voorval werd zondag aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - vrouw aangehouden na vernieling en bedreiging Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie heeft zondagmiddag een 39-jarige vrouw uit Otterlo in haar woning aangehouden op verdenking van vernieling. De vrouw wordt er van verdacht ondermeer een ruit in een café in haar woonplaats te hebben vernield. De vrouw bezocht het café samen met een kennis en kreeg daar in de zaak kennelijk ruzie mee, waarbij zij een ruit insloeg met een biljartkeu. Toen de caféhouder haar daarover aansprak bedreigde zij hem. De caféhouder waarschuwde de politie, maar toen die aankwam bleek het stel al te zijn vertrokken in de auto van de kennis. De verdachte Otterlose werd vervolgens even later thuis aangetroffen en aangehouden. De kennis, een 31-jarige Otterloënaar, werd even later rijdend in zijn auto aangetroffen op de Klinkenbergerweg in Ede. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd eveneens aangehouden. Hij bleek achter het stuur te hebben gezeten met een alcoholpromillage van 0,99 (430 ug/l), bijna tweemaal de toegestane hoeveelheid. Hij verklaarde op weg te zijn naar het politiebureau op de aangehouden Otterlose op te halen. De Otterloënaar is later met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden. De vrouw is later na verhoor eveneens heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Rhenenaar aangehouden na rijden onder invloed Publicatiedatum: 18-08-2003

Een 24-jarige automobilist uit Rhenen is zondagavond op de Dr. W. Dreeslaan in Ede door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed. Politieagenten zagen rond half elf dat de bestuurder van een personenauto op het fietspad van het Lange Parkpad, nabij de Copernicuslaan, kennelijk opzettelijk een stalen klappaal omver reed en vervolgens doorreed. De agenten zetten de achtervolging in en lieten de man op de Dr. W. Dreeslaan stoppen. De Rhenenaar stelde zich recalcitrant op naar de agenten en weigerde alle medewerking, waarna hij werd aangehouden. Op het politiebureau weigerde de man ook de ademanalyse, waarop de agenten zijn rijbewijs wilden invorderen. Dit bleek hij niet bij zich te hebben. Vervolgens namen de agenten de auto van de Rhenenaar in beslag. De Rhenenaar bleek ook zijn auto niet verzekerd te hebben en met een verlopen APK te hebben rondgereden. Hij is later met enkele processen-verbaal en een rijverbod naar huis gestuurd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Otterlo - man gewond na val van fiets
Publicatiedatum: 18-08-2003

Een 53-jarige man uit Apeldoorn is zondagochtend gewond geraakt na een val van zijn fiets op de Apeldoornseweg in Otterlo. Het slachtoffer zag rond half twaalf een politieauto rijden met zwaailicht en sirene. Toen hij de politieauto bleef nakijken en de aandacht voor de weg even verloor kwam hij ten val. De Apeldoorner bleek zijn arm op drie plaatsen te hebben gebroken en is naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede overgebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606