Ingezonden persbericht

COMMVAULT EN STORAGETEK SLUITEN OEM-OVEREENKOMST

StorageTek kiest CommVault QiNetix Quick Recovery-software voor applicatiebeschikbaarheid en -beheer

Utrecht, 18 augustus 2003 - CommVault Systems, leverancier van databeheeroplossingen, en StorageTek 9 (NYSE: STK), leverancier van storage-diensten en -oplossingen, hebben een wereldwijde OEM-overeenkomst gesloten. Deze overeenkomst is een aanvulling op de eerder gesloten interoperabiliteitsafspraken. Volgens de overeenkomst krijgt StorageTek de exclusieve wereldwijde distributierechten voor de gezamenlijk ontwikkelde versie van CommVault Quick Recovery-software die onder de vlag van StorageTek op de markt gebracht wordt.

CommVault ontwikkelt een heterogene versie van de Quick Recovery-software voor Windows- en UNIX-omgevingen. De combinatie van de QiNetix-software voor een hoge databeschikbaarheid en de databeschermingsoplossingen van StorageTek verlaagt klantrisico's, beperkt back-up-windows tot een minimum en biedt snelle recovery-mogelijkheden.

"StorageTek koos voor CommVault op basis van zijn diepgaande applicatie-integratie, beheerraamwerk en krachtige architectuur," zegt Gary Francis, Vice-president en algemeen directeur van StorageTek Automated Tape Solutions. "Door QiNetix Quick Recovery te combineren met de databeschermingsoplossingen van StorageTek bieden we onze klanten directe recovery-mogelijkheden voor bedrijfskritische data."

"Bedrijven zoeken naar oplossingen voor maximale databescherming met minimale risico's," zegt Henny van de Riet, Regional Director Benelux & SEMEA van CommVault Systems. "De krachtige databescherming van StorageTek en de hoge databeschikbaarheid met Quick Recovery zorgen voor een optimale bescherming van snel groeiende datahoeveelheden. Daarnaast ondersteunt de gezamenlijke oplossing de bedrijfscontinuïteit en disaster recovery-strategieën en biedt hiermee de noodzakelijke basis voor groei van organisaties."

StorageTek
StorageTek is een internationaal bedrijf, met het hoofdkantoor in Louisville (VS). Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Vianen. De onderneming is gespecialiseerd in gegevensopslagdiensten en -oplossingen voor digitale gegevens. De StorageTek-oplossingen zijn eenvoudig te beheren en maken data universeel beschikbaar voor servers, verschillende mediatypes en storagenetwerken. De onderneming is een innoverende en toonaangevende speler op het vlak van virtuele data-opslagoplossingen voor tape-automatisering, disk- en storagenetwerken. StorageTek helpt haar klanten om digitale data tijdens hun groeiproces te beheren, hun IT-productiviteit te optimaliseren en de bedrijfscontinuïteit te verzekeren.

Ingezonden persbericht