Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-08-2003
Persberichten maandagochtend 18 augustus 2003 Ernest Zinsmeyer 0592 361127 / 06 22662875

Piket en persvoorlichting tot donderdagmiddag

Motorrijder ernstig gewond
EEXT Zondagmiddag tegen 17.45 is een 51-jarige motorrijder uit Baflo ernstig gewond geraakt toen hij op de Annerweg tegen een boom botste. Op onverklaarbare wijze is hij in een bocht naar links in de rechterberm tegen de boom gebotst. De motorrijder is met hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Met drank op de sloot in
ERM Zondagavond rond 23.15 reed een 33-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de N34. Daar reed hij, door overmatig drankgebruik, een droge sloot in. Bij de ademtest die volgde blies hij 985. Een rijbewijs heeft hij niet; de auto is onverzekerd en niet APK-gekeurd. De Coevordenaar kreeg een dagvaarding.

Kleedkamerdieven betrapt
HOOGEVEEN Zondagmiddag zijn twee 13-jarige jongens betrapt in een kleedkamer aan de Sportveldenweg. Ze hadden geld gestolen uit de kleding van een sportploeg. Nadat ze betrapt waren maakten ze zich uit de voeten. Na een achtervolging kregen de sporters een van hen, een 13-jarige jongen uit Hoogeveen, te pakken. Hij is overgedragen aan de politie. Voor een nader onderzoek is hij ingesloten.

Met gestolen boot aan de haal
COEVORDEN Zondagavond kreeg de politie een melding dat een boot werd gestolen in de Beukenlaan. Ter plekke bleek dat twee mannen daar een kajuitboot hadden gestolen. De eigenaar die de diefstal wilde voorkomen, kreeg daarbij een pak slaag van de twee. De mannen waren met de gestolen boot het Stieltjeskanaal opgevaren. Na een zoektocht trof de politie de boot daar aan. De twee bootdieven, 28 en 32 jaar en afkomstig uit Coevorden, zijn aangehouden en voor een nader onderzoek ingesloten.