Gemeente Hilvarenbeek


Uit de B&W-besluitenlijst van 12 augustus (18-08-2003)

Mandatering
Het college heeft besloten om de sneltoetsing van de welstandscriteria voor licht-vergunningsplichtige bouwwerken (garages, bergingen serres, dakkapellen e.d.) te mandateren aan de medewerkers van de afdeling Bouwen Op deze wijze kan de behandeling sneller verlopen.

Verschralen bermen Handelaarsweg
Het college heeft ingestemd met het verzoek van de Vereniging Natuur en Milieu (VNM) afdeling Hilvarenbeek om de bermen langs de Handelaarsweg te verschralen. Hierbij worden de bovengrondse gedeelten van de bermen verwijderd en opnieuw ingezaaid. Het doel is om een bloemrijke berm te creëren naast het toeristische fietspad dat vanuit de Waterstraat naar de Koekovenseweg loopt. De kosten komen voor rekening van de Vereniging Natuur en Milieu.

Machtiging
Op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens is de gemeente verplicht gegevensverwerkingen van persoonsgegevens te melden bij het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP). In het kader van de praktische uitvoering van deze verplichting heeft het college besloten de burgemeester te machtigen voor het melden van deze gegevens aan het CBP.

Jaarverslag Bezwarencommissie 2002
De bezwarencommissie van de gemeente stelt ieder jaar een jaarverslag op. Het college heeft kennis genomen van het jaarverslag over 2002 en legt het verslag ter kennisname voor aan de commissie Algemene Beleidszaken en Financiën.

Bestemmingsplan
Het college heeft besloten om opdracht te geven voor het maken van een ontwerp-bestemmingsplan Baarschot 2003-1 te Baarschot. Hierbij wordt het agrarisch bouwblok aan de Baarschotsestraat opgeheven en wordt de mogelijkheid geboden om ter plaatse van het bouwblok aan de Heikant een bedrijfswoning te bouwen.

Onderzoek balkon- en galerijconstructies
De inspectie van het Ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en Milieu heeft een onderzoek ingesteld naar het instorten van vijf balkons van een appartementencomplex in Maastricht. Voorzover nu bekend is er geen sprake van structurele problemen bij de in Nederland toegepaste balkonconstructies. De minister adviseert toch nadrukkelijk om balkonconstructies van na 1985 te onderzoeken. Het college heeft dan ook besloten om onderzoek te doen naar balkon- en galerijconstructies binnen haar gemeente.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit
Aan de raad wordt, na behandeling in de commissie Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting, voorgesteld om in te stemmen met het voorbereidingsbesluit Plan in onderdelen Diessen, Molenstraat 21 te Diessen.