Gemeente Mook & Middelaar


Persbericht d.d. 19 augustus 2003

Een veilig, schone en kindvriendelijke speelplek is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid

In deze vakantietijd wordt er natuurlijk veel gebruik gemaakt van de speelterreinen en de speeltoestellen. We kunnen dit constateren aan het gebruik en aan de extra werkzaamheden die er uitgevoerd moeten worden om de speelplekken en de speeltoestellen op orde en veilig te houden.

Desondanks komen er toch klachten op het gemeentehuis over de onderhoudsstaat en over onveilige situaties op sommige speelterreinen.

De klachten gaan over:


* Katten en hondenpoep, waar kinderen regelmatig instappen. En de stank hiervan.

* Gevaarlijke troep op de speelplek veroorzaakt door afval, planken, pallets, etc. met scherpe delen of spijkers.
* Tuinafval, grint, glas e.d. wat op de speelplek gedumpt is en wat de (zand)speelplekken ernstig vervuild.

* Spijkers die in de speeltoestellen en bomen zijn geslagen. Zeer gevaarlijk!

* Vernielde speeltoestellen, banken of bordjes verboden voor honden.
* Vernielde beplanting en vooral bomen op en rondom de speelplekken.

We doen er als gemeente zoveel als mogelijk is aan om de 31 speelplekken en 142 speeltoestellen veilig en schoon te houden. Periodiek worden de speeltoestellen en speelplekken gecontroleerd en een keer per twee jaar geïnspecteerd door een externe deskundige. Daar tussendoor worden er regelmatig schoonmaakbeurten gehouden. Wanneer het nodig is, worden er binnen de financiële mogelijkheden, versleten toestellen vervangen. Kortom de gemeente steekt veel tijd en geld in het inrichten, veilig- en schoonhouden van kindvriendelijke speelplekken.

Maar dit kunnen we niet alleen!

We hebben dringend uw hulp nodig om het bovenstaande waar te maken. Samen met uw kinderen en uw buren moet het toch mogelijk zijn om bovenstaande klachten te voorkomen. Vooral de hondenpoepklachten zijn talrijk. Hiermee bereiken we dat de speelplekken die we hebben, instant gehouden kunnen worden en dat we niet noodzakelijkerwijs vanwege de hoge kosten het aantal speeltoestellen moeten verminderen of hele speelplekken moeten laten vervallen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we in onze gemeente veilige, schone en kindvriendelijke speelplekken hebben, waar de omwonenden met plezier naar kunnen kijken en bij kunnen wonen. Dank u.

Berichttype Persberichten