Politie Gelderland-Midden

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging met mes Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie heeft zondagmiddag in de wijk Geitenkamp een 38-jarige Arnhemmer aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn ex-vrouw met een mes. Agenten waren rond half een 's middags na een melding van een conflict naar de woning van het 30-jarige slachtoffer geroepen maar troffen de verdachte daar niet meer aan. Wel bleek dat de Arnhemmer zijn ex-vrouw had opgezocht en diverse bedreigingen had geuit, waarbij hij met een mes stekende bewegingen in haar richting zou hebben gemaakt. De verdachte werd later na een onderzoek elders in de wijk aangetroffen en aangehouden. Een getuige wees de agenten op een afvalbak, waar de Arnhemmer het mes zou hebben achtergelaten. Het mes werd inderdaad in de afval aangetroffen en in beslag genomen. Het slachtoffer was bij het voorval ongedeerd gebleven heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte betuigde spijt en is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg - Doesburger mishandeld
Publicatiedatum: 18-08-2003

Een 21-jarige Doesburger is zondagmiddag op de Beumerskamp in zijn woonplaats door onbekenden op straat mishandeld. Het slachtoffer wilde rond vijf uur geld pinnen bij een bank en werd plotseling door twee onbekenden zonder enige aanleiding in het gezicht geslagen. Hierdoor kwam de Doesburger ten val, waarna hij nog enkele trappen op zijn lichaam moest incasseren. De Doesburger raakte daarbij licht gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. Volgens het slachtoffer zou het twee mannen betreffen van ongeveer 21 jaar met donkere kleding aan. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen met informatie terecht op 0900-8844 of op de politiebureaus in Doesburg (Halve Maanweg 3, bij de brandweerkazerne, alleen geopend tussen 09.00 en 12.30) of Dieren aan de Hogestraat 11.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachten van autokraak aangehouden
Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie heeft zondagavond op het Koningsplein, op een steenworp afstand van het politiebureau in Arnhem, twee verdachten aangehouden van een auto-inbraak elders in de stad. De verdachten zijn een 28-jarige man uit Venlo en een 28-jarige Zutphenaar. Getuigen zagen omstreeks zeven uur dat er op een parkeerplaats nabij een winkelcentrum aan de Amsterdamseweg werd ingebroken in een auto en waarschuwden de politie. Intussen sloegen de beide verdachten op de vlucht in een auto. De getuigen gaven vervolgens ook het kenteken van de auto door, waarna deze door surveillerende agenten rijdend werd aangetroffen op de Eusebiusbinnensingel. De bestuurder reed kennelijk niets vermoedend richting Koningsplein, waarna de auto nabij het politiebureau tot staan werd gebracht. De beide inzittenden werden aangehouden en zijn voor onderzoek in verzekering gesteld. De eigenaar van de auto, een 27-jarige Arnhemmer, heeft inmiddels aangifte gedaan van inbraak in zijn auto.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---