Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hoofddorp, 18 augustus 2003

Groei MyCom spectaculair omzetstijging 58,9 procent

De formule van computerwinkelketen MyCom blijft een succes. In weerwil van de stagnerende economie, heeft MyCom over het eerste half jaar van 2003 een omzetgroei gerealiseerd van 58,9 procent. Een deel van die groei is het resultaat van de opening van nieuwe winkels. Als die factor buiten beschouwing wordt gelaten, groeide de omzet met ruim 25 procent.

Directeur Gert Jan Kosters: "De resultaten zijn nog opvallender als je bedenkt dat in dezelfde tijd de prijserosie zo n tien procent bedroeg. De cijfers tonen aan dat de keuzes die we de afgelopen jaren hebben gemaakt, de juiste waren. De interesse in technische aspecten van een computer en aanverwante apparatuur heeft bij veel mensen plaatsgemaakt voor interesse in de werkelijke en zinvolle gebruiksmogelijkheden van hun PC. Van een winkel verwachten ze dan ook deskundig advies, zodat ze met een oplossing naar huis gaan die volledig aansluit bij hun wensen. Het blijft overigens niet altijd bij advies en een aankoop, ook helpen we graag bij het aanpassen of upgraden van een PC als de technische kennis bij de gebruiker ontbreekt. Want wat heb je aan een doos vol technisch vernuft als je geen idee hebt waar je het moet plaatsen? Die service heeft met name gezorgd voor het toegenomen succes van MyCom."

MyCom telt in Nederland inmiddels 14 winkels. De winkel in Breda verhuist binnenkort naar het stadion van NAC, dat na een sponsorovereenkomst met de voetbalclub door het leven gaat als MyCom Stadion. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor een nieuwe winkel in Den Haag in volle gang. Beide winkels zullen in september met spectaculaire openingsacties worden geopend, maar op de details daarvan wil marketing manager Peter Waltman nog niet ingaan. "Ga er maar vanuit dat ze behoorlijk spectaculair zijn." Eerder moest in Utrecht de politie eraan te pas komen om de enorme belangstelling van het publiek voor de openingsactie rond de nieuwe winkel daar, in goede banen te leiden.

EINDE PERSBERICHT

Over MyCom:

MyCom NEDERLAND B.V. stelt zich ten doel de beste leverancier in Nederland te zijn van PC s, componenten en randapparatuur. MyCom heeft op dit moment veertien vestigingen in ons land. Daarnaast is MyCom zeer succesvol met MyCom Direct en MyCom Direct Business, waarbij onder meer via de website www.mycom.nl direct wordt verkocht. Zowel in 2001 als in 2002 werd MyCom door VNU s CRN uitgeroepen tot Retailer of the Year . MyCom behaalde in 2002 een omzet van ruim 120 miljoen euro en telt meer dan 200 medewerkers.

Meer informatie over dit persbericht:

MyCom NEDERLAND B.V. Peter Waltman Mobiel: +31 651 412 698 Email: p.waltman@mycom.nl

Met vriendelijke groet,
MyCom Nederland B.V.

Peter Waltman
Marketing Manager

Tel. +31 (0)23 556 09 04
Fax: +31 (0)23 556 09 05
Email: p.waltman@mycom.nl
www.mycom.nl