Politie Hollands Midden
Datum: 18 augustus 2003

(



Rustig en gezellig stapweekend Noordwijk/De Grent

Opnieuw was het weekend op De Grent rustig. Zoals ieder weekend hield de politie ook dit weekend samen met de zogenaamde 'susploegen' toezicht op en in de omgeving van De Grent in Noordwijk. Vrijdagavond 15 augustus was een rustige, maar gezellige avond. De politie hoefde slechts twee bekeuringen uit te schrijven; één voor wildplassen en één voor onnodig claxonneren. Zaterdagavond, 16 augustus, was het beduidend drukker op De Grent. Het aantal uitgeschreven bonnen lag nu ook veel hoger; vijf voor wildplassen, vijf voor parkeren op de fietsstrook, één voor onnodig claxonneren drie voor stilstaan waar dit niet is toegestaan, één voor het rijden zonder helm, één voor het parkeren op een invalide parkeerplaats en één voor het rijden tegen de rijrichting in. Zaterdagavond is er door de susploeg en de politie wel veel naar de vuilcontainers verwezen. Vanaf de strandpaviljoens werd namelijk glaswerk op De Grent meegenomen, waardoor er veel lege flesjes op straat terechtkwamen in plaats van in de prullenbakken.


Politie houdt tweede verdachte tasjesroof aan Lisse

De politie heeft vrijdagmiddag 15 augustus een tweede verdachte aangehouden in de zaak van de tasjesroof. Op donderdag 14 augustus werd een 73-jarige vrouw uit Hengelo op de Heereweg van haar handtas beroofd. De politie hield vrijdagmorgen een 16-jarige jongen uit Lisse aan. In de middag werd de tweede verdachte, een 18-jarige jongeman uit Lisse aangehouden. In een sloot naast de A44 binnen de gemeente Sassenheim werd op aanwijzing van de verdachten de handtas aangetroffen. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.


Politie beboet schippers Warmond/Kaag

De politie en douane voerden op zaterdag 16 augustus op de Kaag en aangrenzende wateren controles uit. Met twee boten, één van de politie en één van de Douane, werden er dertig schippers gecontroleerd. Ook werd er van de boten brandstof bemonsterd. De politie zette één schipper op de bon voor te snel varen. Vier schippers kregen proces-verbaal voor het varen op rode diesel. Pleziervaarders ontduiken zo belasting door deze voor de beroepsvaart bestemde diesel te tanken. Van drie schippers wordt de bemonsterde diesel nog onderzocht op de herkomst. Bij een negatieve uitslag krijgen ook zij een proces-verbaal.

Verdachten van brand in vrijheid gesteld Leiden
De politie heeft de twee verdachten die naar aanleiding van de brand aan de Haarlemmerstraat waren aangehouden weer in vrijheid gesteld. In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 augustus brandde een kledingzaak volledig uit. Ook een daarnaast gelegen snackbar liep ernstige brandschade opgelopen.
Getuigen zagen twee mannen wegrennen waarna de politie de twee verdachten op de Haarlemmerstraat aanhield. De verdachten, Leidenaren van 17 en 18 jaar, zijn op zondagmiddag na verhoor weer in vrijheidgesteld. Zij worden niet langer als verdachten aangemerkt. Het onderzoek duurt nog voort.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op vrijdag 15 augustus rond 22.10 uur op het Alexandrine Tinneplein een 25-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten zagen de man met zijn auto met hoge snelheid een bussluis in rijden. Toen agenten hem aanspraken over zijn gedrag roken zij een alcohollucht. Aan het bureau kwam de ademanalyse tot een uitslag van 515 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.
Rond 22.15 uur hield de politie op de Surinamestraat een 17-jarige snorfietser uit Leiden aan. Ook deze man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 350 ug/l.(limiet 220 ug/.) De agenten kwamen na controle er achter dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De verdachte is als heler gehoord. De snorfiets is inbeslag genomen.
Om 23.20 uur hield de politie op de Langegracht een 31-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 735 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Leiden

De politie hield op zondag 17 augustus rond 07.50 uur op heterdaad bij een horecazaak aan de Haarlemmerstraat een 32-jarige man uit Leiden aan. De man had een ruit van de zaak vernield en was door het gat naar binnengekropen. Een getuige die dit zag alarmeerde de politie. De politie kon de verdachte vervolgens in de kraag vatten. De verdachte is ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.


Politie houdt verdachte van diefstal c.d.'s aan Leiden

De politie hield in de morgen van zondag 17 augustus in het politiebureau aan de Langegracht een 38-jarige man uit Leiden aan. De man was naar het bureau gekomen na uitnodiging door de politie. De politie was na onderzoek van een inbraak in een wooncontainer aan de Hallenweg, gepleegd op 21 februari 2003, achter de identiteit van de verdachte gekomen. De verdachte had uit de container 100 c.d.'s gestolen. Deze c.d.'s werden een dag later bij een winkel in gebruikte artikelen aangetroffen. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brom- en snorfietscontrole Leiden/Voorschoten
De politie van Leiden-Voorschoten en de verkeersdienst hebben het afgelopen weekend een brom- en snorfietscontrole gehouden. In Voorschoten werd aan het Trompplein en het Stationsplein gecontroleerd. In Leiden aan de Adm. Banckertweg en het Stationsplein. In totaal werden 106 bestuurders gecontroleerd en werden er 130 processen verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm, het rijden zonder in het bezit te zijn van een certificaat/rijbewijs, het niet kunnen tonen van een certificaat/rijbewijs en voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Daarnaast werden er negen bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een bestuurder reed rond terwijl zijn rijbewijs eerder al was ingevorderd. Van drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Twee van hen reden bovendien onverzekerd rond. Een bestuurder blies 910 ug/l een andere blies 1010 ug/l terwijl 220 de limiet is. De Ook tegen deze bestuurders is proces verbaal opgemaakt.


Rijden onder invloed Leiden

In de nacht van vrijdag 15 augustus op zaterdag 16 augustus rond 1.45 uur heeft de politie op de Max Planckweg een 35-jarige man uit Oegstgeest aangehouden. Hij blies 520 mg/l (limiet 220 ug/l) en kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.



Rijden onder invloed Leiden


Zaterdagochtend 16 augustus rond 5.15 uur heeft de politie een 45-jarige man uit Lieden aangehouden op de Molenwerf. Hij blies 945 ug/l (limiet 220 ug/l). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 12 uur opgelegd.



Rijden onder invloed Leiderdorp

In de nacht van vrijdag 15 augustus op zaterdag 16 augustus rond 1.30 uur heeft de politie bij een alcoholcontrole op de Engelendaal een 33-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Hij blies 435 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Hazerswoude-dorp

Een 19-jarige man uit Boskoop werd op zaterdag 16 augustus door de Koninklijke Mareschaussee op de Rijksweg A16 te Hazeldonk aangehouden. De man was door de politie Hollands Midden gesignaleerd als verdachte van een inbraak in een woning aan de Voorweg gepleegd op vrijdagmiddag 16 mei 2003. Bij de inbraak werden twee portemonnees met inhoud gestolen. De politie stelde direct een sporenonderzoek in. Dit leidde naar de verdachte. Een poging om de verdachte op zijn woonadres aan de houden mislukte. De man was niet thuis. De politie besloot hem daarop te signaleren. Dit leidde tot zijn aanhouding. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding Gouda
Een 21-jarige automobilist uit Reeuwijk raakte op vrijdag 15 augustus rond 21.55 uur in een bocht van de Burgemeester van Reenensingel de controle over zijn voertuig kwijt. Hij belandde op de weghelft voor het tegmoetkomende verkeer en botste daar frontaal op een auto bestuurd door een 71-jarige man uit Waddinxveen. Beide bestuurders raakten gewond evenals de 66-jarige echtgenote de Waddinxvener die bij hem in de auto zat. Met onmeer inwendig letsel en diverse andere verwondingen werden de slachtoffers overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.


Geweld Gouda

Op zaterdag 16 augustus omstreeks 22.15 uur heeft de politie een 19-jarige man zonder vaste woon- op verblijfplaats aangehouden op de Peperstraat. Even tevoren had deze man een 26-jarige man uit Boskoop met een mes in zijn been gestoken op de Peperstraat. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. Tijdens de aanhouding werd bij de verdachte het mes aangetroffen. Aanleiding voor de steekpartij zou een uit de hand gelopen ruzie zijn. De politie stelt een verder onderzoek in.


Vrouw beroofd Gouda

Onmiddellijk na de melding van een beroving hebben agenten zondagmiddag 17 augustus uitgekeken naar een getinte man op een damesfiets. Omstreeks 13:45 uur is in het Houtmansplantsoen een 79-jarige vrouw beroofd. De vrouw was met haar scootmobiel op weg naar het concert in het Houtmansplantsoen toen een man haar tegenhield en haar tas roofde. Hij trok het koord dat om de stuurkolom zat stuk en ging er met de tas vandoor.in de richting van de Nieuwe Veerstal. De politie heeft een man die enigszins aan het signalement voldeed, aangehouden, maar een getuige herkende hem niet als de dader. De man, van wie geen identiteit bekend is, is aan de vreemdelingendienst overgedragen. Deze dienst zal onderzoek doen naar zijn identiteit.
De politie zoekt dus nog naar de werkelijke dader. Het betreft een man met een getinte huidskleur, hij droeg een zwarte blouse met twee vertkale witte strepen. Getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie in Gouda, bereikbaar via telefoonnummer (0900) 8844 (lokaal tarief).


Aanranding Gouda

De politie is op zoek naar getuigen van een aanranding in de nacht van vrijdag 15 augustus op zaterdag 16 augustus. Een 43-jarige vrouw uit Gouda werd op de Markt door een man aangesproken en gedwongen mee te lopen waarna zij rond middernacht in de Kees Faessens Rolwagensteeg door de man werd gedwongen seksuele handelingen bij hem te verrichten. Pas toen een onbekende man de steeg in kwam wist de vrouw te ontkomen. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werd een 16-jarige Gouwenaar aangehouden. De Gouwenaar is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie is op zoek naar getuigen. Met name naar de man die de steeg in kwam lopen. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Rijden onder invloed Reeuwijk

Op zondag 17 augustus omstreeks 01.30 uur controleerde de politie een 38-jarige bestuurder van een auto, uit Nieuwerkerk aan den Ijssel verblijvende buitenlander, op de Lange Krag. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 550 ug/l (limiet 220 ug/l). Na overleg met het OM werd besloten om de bestuurder direct een boete op te leggen van E 400,--, die werd voldaan. Tevens kreeg de bestuurder een rijverbod van 6 uur.


Verkeersongeval Nieuwerkerk a/d Ijssel

Zondagmiddag 17 augustus rond 17.30 is een auto met inzittenden op de afrit van de A20 in de linkerberm geraakt. De bestuurster uit Nieuwerkerk raakte de macht over het stuur kwijt, sloeg over de kop en kwam met de linkerflank tegen een boom terecht. De vrouw en haar twee zoontjes van 4 en 7 zijn met onbekend letsel naar het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam vervoerd.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --