1e persbericht van maandag 18 augustus 2003

Eindhoven 18-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Winkeldieven verzetten zich

In de hal van het NS-station zijn zondag om 20.30 uur drie Rotterdammers van 22 en (2x) 21 jaar oud aangehouden. De 22-jarige man werd door een beveiligingsbeambte betrapt bij de diefstal van levensmiddelen in een winkel in de stationshal. Hij hield de man aan maar een van de 21-jarige mannen probeerde de aanhouding te verhinderen. De andere 21-jarige man stond op de uitkijk. De beveiligingsbeambte werd geslagen. De drie mannen werden aangehouden. Twee ervan werden ingesloten voor onderzoek de derde, de man die op de uitkijk stond, is na verhoor weggestuurd.

Eindhoven: Auto gestolen

Tussen zaterdagavond en zondagavond is vanaf de Schootsestraat een blauwe Ford Escort cabrio met het kenteken LL-XH-64 gestolen.

Helmond: Man met nepwapen aangehouden

Op de Wilhelminalaan is zondag om 18.15 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. De politie had een melding gekregen dat een man bij de Pathe-bioscoop met een vuistvuurwapen had staan zwaaien. Toen de politie bij de bioscoop kwam was de man verdwenen maar getuigen konden een goed signalement geven. Op de Wilhelminalaan troffen zij de man. Onder de buddyseat van zijn scooter lag een vuistvuurwapen, het bleek een imitatiewapen te zijn. Ook dat is volgens de Wet Wapens en Munitie verboden. Het wapen is in beslaggenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak

In het afgelopen weekend is ingebroken in een bedrijf aan de Mierloseweg. De toegangsdeur is opengebroken en uit de zaak is geld gestolen, ongeveer 200,=.

Oirschot: Auto over de kop

Een 21-jarige automobilist uit Lelystad is zondag om 22.35 uur gewond geraakt toen hij op de A58 onder Oirschot met zijn auto over de kop ging. De auto belandde in de sloot en de bestuurder kon zelf uit de auto komen. Hij had gedronken en er is een bloedproef genomen. De man is met rugletsel in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Leenderstrijp: Onder invloed in de sloot

Maandag om 1.40 uur is op de Jansborg een 52-jarige man uit Heeze aangehouden. De man was met zijn auto van de weg geraakt en met een wiel in de sloot geraakt. Hij had gedronken en blies 2 promille. Zijn rijbewijs, dat vanaf februari verlopen was, is ingenomen. De auto bleek niet verzekerd en APK-gekeurd te zijn. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Valkenswaard: Agressieve man aangehouden

Een 20-jarige man uit Valkenswaard is zondag om 22.30 uur op de Corridor aangehouden. Een 37-jarige man uit Valkenswaard had gezien dat de man op de Kromstraat aan verschillende fietsen voelde om te kijken of ze op slot stonden. Toen de 37-jarige man hem daar op aansprak kreeg hij van de ander een vuistslag in het gezicht. De politie kon de verdachte even later aanhouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Waalre: Inbraak in winkel

Maandag rond 3.15 uur is ingebroken in een winkel aan De Bus. De ruit van de toegangsdeur is ingeslagen. Uit de winkel is een onbekend aantal pakjes sigaretten en shag meegenomen.

Veldhoven: Meisje valt uit kermisattractie

Een 13-jarige Eindhovens meisje is zondagavond rond 19.45 uur op de Burgemeester van Hoofflaan uit een kermisattractie gevallen. Het meisje is voor onderzoek naar het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht. Zij is ter observatie opgenomen, maar maandagmorgen kon zij weer naar huis. Er is geen ernstig letsel geconstateerd. De kermisattractie is de zogenaamde Body-shake, een brede bank, waarin een aantal mensen naast elkaar kunnen zitten en die dan omhoog gaat tot een hoogte van ongeveer 5 meter. De inzittenden zitten vast met een beugel. Op de hoogste stand ging zondagavond de beveiligingsbeugel echter omhoog. Het meisje viel uit de bank. De anderen konden zich vastgrijpen om niet te vallen. Een 12-jarige meisje uit Veldhoven raakte in de bank met haar voet bekneld. Zij kon bevrijd worden en was niet gewond. De Keuringsdienst van Waren stelt een onderzoek in naar het gebeuren.