Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.30 u) Maandag, 18 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; brand
Vanmorgen, maandagmorgenvroeg omstreeks 05.15 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Stokstraat in Maastricht. Bleek op een terras achter een café enkele terrasstoelen en tafels in brand te staan. Door de daarmee gepaard gaande hitte had ook een gedeelte van de terrasoverkapping vlam gevat. De Maastrichtse brandweer had het vuur snel onder controle en geblust. De politie stelt een nader onderzoek in.

Eijsden; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Cramignonstraat in Eijsden van een 28-jarige automobilist uit Eijsden, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Eijsdenaar ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie had de verdachte eerder al vannacht in Eijsden een rijverbod opgelegd omdat hij in zijn auto wilde gaan rijden waarbij de politie al het vermoeden had dat hij onder invloed was. Bleek hij dus toch in zijn auto te zijn gaan rijden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte terzake het rijden in een motorvoertuig in strijd met een hem opgelegd rijverbod, alsmede terzake het onder invloed besturen van een motorvoertuig.

Valkenburg; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Burgemeester Henssingel in Valkenburg van een 44-jarige bestuurster van een auto uit Ramsel (B), bleek dat de vrouw onder invloed achter het stuur van haar auto zat. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de vrouw tussen de 1,9 en 2 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen haar op.
Een 53-jarige automobilist uit Nuth bleek bij controle afgelopen zondagavond op de Stationstraat in Valkenburg eveneens onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees een alcoholpromillage van ruim 1 promille alcohol in zijn bloed uit. Ruim tweemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte omdat die eerder dit jaar ook al eens was betrapt op het onder invloed besturen van een motorvoertuig. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.