Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaar - man aangehouden na mishandeling bedreiging Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie heeft zondagavond op de Bergvrede in Zevenaar een 32-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van ondermeer mishandeling en bedreiging van een 17-jarige plaatsgenoot. De verdachte was zondagavond op familiebezoek en zou onder invloed van alcohol een van de huisgenoten geslagen hebben. Hierop werd hij uit de woning gezet, waarna er buiten op straat door de verdachte diverse bedreigingen werden geuit. Daarbij zou de verdachte kans gezien hebben de 17-jarige met spiritus te overgieten. Omstanders grepen in om erger te voorkomen. Gewaarschuwde agenten wisten de verdachte even later op straat aan te houden. De man is voor verder onderzoek ingesloten. Door de 17-jarige is aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Wat de aanleiding tot het conflict is geweest is nog onduidelijk en wordt nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - man aangehouden na diefstal uit kledingcontainer Publicatiedatum: 18-08-2003

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zondagavond op de Zadelmakersstraat in Elst aangehouden op verdenking van diefstal. Surveillerende agenten zagen rond half elf twee mannen hard wegfietsen vanaf een winkelcentrum aan het Europaplein. Bij het zien van de agenten begonnen de mannen nog harder te fietsen om kennelijk aan de agenten te ontkomen. Een van hen gooide tijdens de vlucht enkele gevulde zakken van zich af, waar na later bleek kleding in zat. De agenten wisten de 25-jarige uiteindelijk aan te houden, de ander had weten te ontkomen. Na onderzoek werd vastgesteld dat de zakken met kleding ontvreemd waren uit containers op het Europaplein. De inhoud ervan is bestemd voor het goede doel. De 25-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Loil - beschonken Didammer ramt rotonde
Publicatiedatum: 18-08-2003

De politie heeft zondagavond op de Doetinchemseweg in Loil een 38-jarige Didamse automobilist aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval terwijl hij onder invloed van alcohol was. Rond half negen reed de Didammer met zijn auto over de Doetichemseweg en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Daarbij botste hij met zijn auto tegen enkele waarschuwingsborden van een rotonde. De Didammer bleef bij het ongeval ongedeerd maar bleek wel onder invloed van alcohol. Gewaarschuwde agenten stelden na de ademanalyse een alcoholpromillage vast van 2,14 (930 ug/l), ruim vier maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de Didammer is door de politie ingevorderd. De man is met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst - woninginbrekers met auto aan de haal
Publicatiedatum: 18-08-2003

Woninginbrekers zijn in de nachtelijke uren van zondag aan de haal gegaan met een personenauto van de bewoners van een huis aan de Henriette Roland Holstlaan in Elst. De inbraak werd in de ochtenduren van zondag ontdekt door de bewoners zelf. De inbrekers hadden zich toegang tot de woning weten te verschaffen via de schuifpui. In de woonkamer werd een broek aangetroffen waarin een portemonnee en de autosleutels. Het kledingstuk met inhoud werd meegenomen, waarna de daders zijn weggereden in de auto (een grijze Opel Zafira). Andere goederen in de woning werden ongemoeid gelaten. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden