Dienstenbond CNV

Krant geeft uitleg pensioenfonds levensmiddelengroothandel 18-08-2003

CNV Dienstenbond is de vakbond voor werknemers in de groothandel in levensmiddelen, zoetwaren en tabaksartikelen. In die hoedanigheid behartigt de bond de belangen van de leden tijdens de CAO-onderhandelingen en in diverse besturen, waaronder het bestuur van het Bedrijfspensioenfonds voor de Groothandel in Levensmiddelen (BPF GIL). Het BPF heeft een pensioenkrant uitgebracht om de situatie van het BPF uit de doeken te doen en om uitleg te geven over een aantal zaken die met het pensioen te maken hebben. Alle leden van CNV Dienstenbond die werkzaam zijn levensmiddelengroothandel-branche hebben een exemplaar ontvangen.

Niet alle werknemers in de groothandel hebben hun oudedagsvoorziening geregeld via het BPF GIL, bijvoorbeeld omdat hun werkgever een eigen pensioenfonds heeft geregeld en vrijgesteld is van de verplichting om mee te doen aan het bedrijfspensioenfonds.
Toch krijgen alle leden in de groothandel levensmiddelen de pensioenkrant voor deelnemers aan het GIL. In de pensioenkrant wordt namelijk niet alleen uitgelegd hoe het zit met de financiële positie van het bedrijfspensioenfonds, maar ook worden een aantal termen uit pensioenland nog eens extra uitgelegd.

Oude dag
CNV Dienstenbond vindt het belangrijk dat werknemers goed geïnformeerd zijn. Dat geldt niet alleen voor het hier en nu (zoals bijvoorbeeld loon of veiligheid) maar ook voor de voorzieningen voor de oude dag, zoals het pensioen. Als u naar aanleiding van de krant vragen heeft, kunt u contact opnemen met het dichtstbijzijnde districtskantoor:

Provincies Friesland, Groningen en Drenthe:
Kantoor Drachten, tel: (0512)583440 of email: drachten@cnvdibo.nl. Provincies Overijssel en Gelderland:
Kantoor Apeldoorn, tel: (055)5772640 of email: apeldoorn@cnvdibo.nl. Provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland: Kantoor Hilversum, tel: (035)6460580 of email: hilversum@cnvdibo.nl. Provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg:
Kantoor Eindhoven, tel: (040)2116674 of email: eindhoven@cnvdibo.nl. ProvincieZuid-Holland:
Kantoor Rotterdam, tel: (010)2651111 of email: rotterdam@cnvdibo.nl.

Nog even dit
Er is een nieuw pensioenreglement. De werkgevers die het pensioen hebben verzekerd bij het BPF krijgen reglementen om te verspreiden onder hun medewerkers. De gepensioneerden ontvangen hun exemplaar thuis. Let op dat u het reglement krijgt: alleen dan weet u altijd waar u recht op heeft!

Vragen?
Wilt u meer weten over uw pensioen of meepraten over de CAO? Dan kunt u contact opnemen met bestuurder Aletta Bulsink, districtskantoor Apeldoorn, Postbus 1293, 7301 BM Apeldoorn.