Korps: Friesland, plaats: Fryslân 18-08-2003
Politieberichten van 18/8 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Earnewald: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in een horecagelegenheid aan de Koaidyk. Men kwam binnen door vernieling van een ruit. Uit het bedrijf nam men 9 flessen bessenjenever weg. Het koffiezetapparaat werd beschadigd. Uit de kassa werden enkele euro`s weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 48-jarige inwoner van Oudega (Sm), heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: inbraak auto
Zondag tussen 16.15 en 21.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Menningastraat. Een zijraampje van de auto werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaresse, een 39-jarige inwoonster van Witmarsum, heeft aangifte gedaan.

Drachten: diefstal wasgoed
Maandag omstreeks 10.15 uur zagen buurtbewoners dat een man bij een woning aan de Middelwyk wasgoed van de lijn haalde. De man, een 45-jarige inwoner van Groningen, nam een theedoek van de waslijn. De verdachte werd door de buurtbewoners aangehouden en overgedragen aan de politie. De theedoek werd teruggehangen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. De bewoner moet nog worden gehoord.

Harlingen: diefstal auto
Van zondag op maandag werd vanaf de Heiligeweg een personenauto, merk Mazda 323, kleur groen, voorzien van het kenteken JB-LF-25, gestolen. De auto stond voor de woning van de 33-jarige eigenaresse, die aangifte heeft gedaan.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844