Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Geen rijbewijs enz.

Niet verzekerd, opgeven valse naam en rijden zonder rijbewijs

De Lutte / Oldenzaal

Surveillerende politiemensen, zagen zondagmiddag 17 augustus, op de Oldenzaalsestraat in De Lutte, een auto rijden, waarvan bij navraag daartoe, bleek dat deze auto niet verzekerd was. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurster werd gecontroleerd, die in eerste instantie een valse naam opgaf. Toen deze valse naam werd gecontroleerd, bleek dat de "eigenaresse" van deze naam nog een zevental boetes had openstaan. De bestuurster werd hiermee geconfronteerd en toen kwam ze met haar echte naam, een 40 jr. inwoonster van Saasveld, op de proppen. Bij verdere controle bleek toen dat de 40 jr. niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, wat ook de reden was van het feit dat ze een valse naam had opgegeven. Proces-verbaal wordt tegen haar opgemaakt. Later op de middag werd dezelfde auto gesignaleerd op de Denekamperstraat in Oldenzaal. Nu zat een 21 jr. vrouw uit Oldenzaal achter het stuur, die de auto had opgehaald uit De Lutte. Zij is wel in het bezit was van een rijbewijs, maar had nog een bekeuring openstaan van 51 euro. Aan het bureau in Oldenzaal heeft zij deze bekeuring betaald en kon ze haar weg vervolgen. (bps: 03-108312 / 03-108324)

Rijden onder invloed

Na waarschuwing toch achter het stuur

Hellendoorn

Zondagmorgen 17augustus, werd op de Stoepaarsweg in Hellendoorn een automobilist gesignaleerd, die even daarvoor gewaarschuwd was om niet te gaan rijden in verband met alcoholgebruik. Hij had de waarschuwing in de wind geslagen en de bestuurder, een 27 jr. man uit Nijverdal, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uitwees. Pv wordt opgemaakt. (bps: 03-108279)

Rijden met ontzegging enz.

Rijbevoegdheid ontzegd, onder invloed en nog twee vonnissen open staan

Westerhaar

Zondagavond 17 augustus, omstreeks 20 uur werd op de Rozenstraat in Westerhaar een 42 jr. automobilist uit die plaats gesignaleerd, waarvan de politiemensen wisten dat hij niet in een auto mocht rijden i.v.m. een ontzegging van de rijbevoegdheid. Bij navraag bleek de ontzegging nog te gelden tot 16 februari 2006 en was zijn rijbewijs ondertussen ongeldig verklaard. Bij het zien van de politieauto ging hij er vandoor, maar op de P M Hackstraat in Westerhaar, stopte hij en rende achter een woning, in een poging er vandoor te gaan. In de tuin van deze woning kon hij echter worden achterhaald en aangehouden. Bleek bovendien aardig diep in het bekende glaasje te hebben gekeken, de ademanalyse aan het bureau wees later 1.36 promille uit. Na te zijn afgehoord werd hij heengezonden, en direct daarop weer aangehouden omdat hij nog een tweetal vonnissen had openstaan van in totaal 44 dagen gevangenisstraf. Hiervoor is hij opgesloten.(bps: 03-108390 / 03-108429 / 03-108398)

Aanrijding met letsel

Fietser op motorkap auto

Enschede

Zondagavond 17 augustus, tegen 22 uur, vond op de kruising Rietmolenstraat - Boulevard 1945 in Enschede, een aanrijding plaats. Een 20 jr. automobilist uit Enschede, verleende komende vanaf de Rietmolenstraat, geen voorrang aan een over de Boulevard fietsende 16 jr. Enschedese jongen. Deze laatste werd geschept en kwam op de motorkap van de auto terecht. Met onbekend letsel werd de 16 jr. door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 03-108428)

Rijden onder invloed

Met 1.26 promille achter het stuur

Enschede

Maandagmorgen de 18e augustus, viel surveillerende politiemensen om ongeveer 00.25 uur, het rijgedrag van een automobilist op, op de Boulevard 1945 in Enschede. O.a. raakte hij in een bocht een stoeprand, waarop hij aan de kant werd gezet. Geconstateerd werd dat de bestuurder, een 33 jr. Enschedeer, te veel alcohol houdende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en de ademanalyse wees aan het bureau 1.26 promille uit. Pv wordt tegen de 33 jr. opgemaakt. (bps: 03-108471)

Controle crossen

O.a. rijden met 115 km per uur, daar waar 50 is toegestaan.

Twente

Zondagavond 17 augustus, werd op diverse plaatsen in Twente gecontroleerd op het illegale crossen. In totaal zijn ruim 200 processen-verbaal opgemaakt. 169 hiervan houden verband met het overtreden van de toegestane maximum snelheid. Uitschieter hierin was een 23 jr. automobilist uit Groenlo. Om ongeveer 19.55 uur, werd geconstateerd dat deze automobilist met 115 km per uur over de Lonnekerbrugstraat in Enschede reed, daar waar 50 km per uur is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is van zeven automobilisten het kentekenbewijs van hun auto ingevorderd, omdat de uitlaat die onder hun auto zat niet de originele is. De kentekens worden opgestuurd naar de Rijksdienst voor het Wegverkeer, die de eigenaren een oproep stuurt om hun voertuig ter herkeuring aan te bieden. Tot zo lang mag er niet met de bewuste auto's worden gereden. Daarnaast zijn nog een aantal bekeuringen uit geschreven voor diverse overtredingen als o.a. het niet dragen van de gordel en het niet bij zich hebben van de benodigde papieren. (bps: 03-108441)

Aanhouding

Zoon aangehouden na vernielen auto van ouders

Enschede

Zondagavond 17 augustus, werd om ongeveer 21 uur gemeld dat een zoon problemen maakte bij zijn ouders aan de Burgemeester van Veenlaan in Enschede. Bleek te gaan om een 31 jr. zoon, die geld wilde van zijn ouders om dit vermoedelijk weer in drugs om te zetten. Toen zijn ouders dit weigerden, heeft hij met een scherp voorwerp de auto van zijn ouders bekrast. Hierop is de 31 jr., die nog ter plaatse was, aangehouden en is hij voor de rest van de nacht aan het bureau opgesloten. Zijn vader doet aangifte van de vernieling. (bps: 03-108403)


---- --