Gemeente Maassluis

Persberichten

18-8-2003

Schriftelijke vragen PvdA over startbeeld Boeiende route

De fractie van de Partij van de Arbeid heeft de volgende schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.

Met verbijstering en ongeloof heeft de fractie van de PvdA het artikel in het RD van afgelopen vrijdag gelezen over het verwijderen van het startbeeld van de boeiende route. En aan de reacties te merken met ons vele inwoners van Maassluis.

Omdat er toch wel wat uitleg nodig is stelt de fractie van de PvdA de volgende vragen, conform artikel 37 van het Reglement van Orde. Op grond van artikel 37, lid 1 verzoekt de fraktie u deze vragen schriftelijk te beantwoorden.


1. Wat is de reden dat het beeld weg moest en wie heeft het besluit genomen om dit beeld weer te verwijderen en hoe is deze besluitvorming tot stand gekomen.
2. Waar is het beeld nu opgeslagen en wat zijn de kosten die hiermee gemoeid zijn. En dat inclusief het verwijderen en straks weer opnieuw plaatsen, met inbegrip van de ambtelijke bemoeienis.
3. Waarom is er niet direct contact opgenomen met de kunstenares Friedie Kloen, die het beeld gemaakt heeft. Bent u het met ons eens dat het buitengewoon slordig is als een direct betrokkene zoiets via via moet horen.

4. De raad is afgelopen jaren nauw betrokken bij de boeiende route en was ook prominent aanwezig bij de natte onthulling van de eerste beelden. Had het college niet gebruik moeten maken van haar actieve informatieplicht richting raad over deze in Maassluis spraakmakende verwijdering van het eerste beeld.
5. Kunt u ons toezeggen, dat het college alles in het werk zal stellen om het beeld gewoon weer op de oorspronkelijke plaats te krijgen, een plaats die recht doet aan de gedachte achter de boeiende route.

Burgemeester en wethouders zullen de vragen zo spoedig mogelijk beantwoorden.