Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (18/08)

Tilburg, 18 augustus 2003.

Agenten pakken woninginbreker bij de kraag

TILBURG - Vannacht om tien over halféén hebben agenten in het Kromhoutpark een 35-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van een woninginbraak aan de Ringbaan West. Rond één uur vannacht kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Ringbaan West was ingebroken. Bij een woning aan de Ringbaan West treffen agenten braaksporen bij een schuifpui aan en hierbij lag gereedschap dat uit de schuur van de 25-jarige bewoner kwam. Die kon ook een goed signalement van de inbreker geven en na zoeken in de omgeving vinden agenten de man in het Kromhoutpark. De aangehouden inbreker heeft waarschijnlijk meer op zijn kerfstok, omdat hij goederen bij zich had die zijn terug te brengen op een tweede diefstal aan de Ringbaan West.

Vinken en kanaries gestolen

OISTERWIJK - Een 35-jarige man uit Berkel-Enschot heeft vandaag bij de politie van team Oisterwijk aangifte gedaan van de diefstal van rond de 40 kanaries en vinken. Die werden weggehaald uit de volière in de achtertuin van de woning van zijn vader, die in Oisterwijk woont. De dieven hadden het gaas van de volière stukgeknipt.

Tilburger van portemonnee beroofd

TILBURG - Vanmiddag, tussen twaalf uur en tien voor halféén, hebben drie nog onbekende blanke mannen, waarvan er één met een pistool gewapend was, een 21-jarige Tilburger van zijn portemonnee met 75 euro beroofd. De beroving werd gepleegd aan het Von Weberpad. Daar belette een van de drie overvallers de man om door te fietsen en eiste ze zijn geld. Een van de drie daders werd door zijn mededaders Thomas genoemd. De drie overvallers maakte zich op de fiets uit de voeten.

Bron: Carel Bouman