Politie Zaanstreek-waterland



15:00 17-AUG-03
LOC: AMSTERDAM

Vermiste Deen ongedeerd terecht

De sinds 5 augustus vermiste Deen Peter Kaastrup, is weer ongedeerd terecht. Hij werd aangetroffen bij een camping in Amsterdam Noord. Naar aanleiding van de opsporingsberichten in de media kwamen onder andere twee waardevolle tips binnen, dat Peter in Amsterdam Noord zou zijn gezien. Daarop is de foto van Peter verspreid over de bureaus van de politie Amsterdam - Amstelland. Agenten van die regio in Amsterdam Noord herkenden Peter vervolgens, toen hij op het terras van de camping zat. Hij werd overgebracht naar het bureau van de politie Zaanstreek - Waterland in Zaandijk en later op de dag herenigd met zijn uit Denemarken overgevlogen vader en broer.
De omstandigheden waaronder Peter vanaf de camping in Uitdam is verdwenen, zijn nog onduidelijk. Als hij emotioneel tot rust is gekomen, zal hij daarover later door de Deense politie nader worden gehoord. In ieder geval heeft de man enige dagen zonder eten en drinken rond gezworven en geslapen in struiken en bosjes.

16:10 17-AUG-03
LOC: WORMERVEER, PLEIN 13

Rijden zonder helm lost diefstal op

Een 21-jarige man uit Zaandam liet zijn zus op zijn bromfiets rijden, terwijl hij zelf achterop zat. Zus had echter geen bromfietscertificaat en beiden droegen geen helm. De politie ontdekte ook, dat de bromfiets niet verzekerd was. Aan het bureau bleek, dat de Zaandammer nog gehoord moest worden wegens een vernieling van een ruit en diefstal van geld van en uit een Pizzeria. Hij bekende de feiten en verklaarde het gestolen geld voor zijn bromfiets te hebben gebruikt. Daarop werd de bromfiets in beslaggenomen.

22:04 17-AUG-03
LOC: KROMMENIE, LANDZICHTLAAN

Man vriendin aangehouden voor inbraak

Een 42-jarige man uit Zaandam en een 29-jarige vrouw zonder vaste woonplaats werden door de politie aangehouden op verdenking van inbraak. Een oplettende getuige had gezien, dat de man een raam van een boxruimte forceerde en naar binnen keek de ruimte in. De vrouw stond op enige afstand vermoedelijk op de uitkijk. De getuige riep de man aan, waarna beiden wegliepen in de richting van de Populierenlaan. Aan de hand van de door de getuige verstrekte signalementen, kon de politie de verdachten in de Weverstraat aanhouden. Zij werden ingesloten. Vermoedelijk doordat men gestoord werd door de getuige heeft men niets weg kunnen nemen.

18:00 17-AUG-03
LOC: BINNENWATEREN LANDSMEER, OOSTZAAN EN ZAANDAM
18 snelle schippers
Bij controles op donderdag, zaterdag en zondag heeft de politie in totaal 18 schippers van snelle boten op de bon geslingerd. In twee gevallen betrof het jeugdigen jonger dan 12 jaar, die gezien hun leeftijd niet als schipper mogen optreden. Zij voeren met een snelheid van ongeveer 35 km/uur over het water, terwijl slechts 6 km/uur is toegestaan. De ouders zijn van hun activiteiten en de eventuele gevolgen bij een ongeval, in kennis gesteld.
De controles worden gehouden wegens de vele klachten van overlast van snelle boten. De veroorzakers zijn vaak van jonge leeftijd, maar ook volwassenen maken zich daaraan schuldig.



Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-180803


16 T/M 18-AUG-03
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES
Zes drankrijders van de weg gehaald
In de nacht van zaterdag op zondag werd een alcoholcontrole gehouden op de Kepplerstraat in Zaandam. Twee bestuurders hadden te diep in het glaasje gekeken. Even na middernacht werd de eerste verdachte aangehouden. De 45-jarige Zaandammer had een alcoholgehalte van 380 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uren, een boete en een proces-verbaal. De tweede drankrijder werd een uur later betrapt. De 44-jarige automobilist uit Oostzaan had bijna twee keer zoveel drank op als toegestaan en reed zonder rijbewijs. Dit bleek bij een eerdere alcoholcontrole, eind vorig jaar, te zijn ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal. In totaal werden op de Kepplerstraat zeventig automobilisten gecontroleerd. Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werden tussen vijf uur en halfzes nog twee drankrijders van de weg gehaald. Een 19-jarige Zaandijker (250 ug/l) en een 21-jarige automobilist uit Wormerveer (340 ug/l) hadden te diep in het glaasje gekeken. De Wormerveerder was vorig jaar ook al voor het rijden invloed aangehouden.
In de nacht van zondag op maandag werd op de Jan Brinkmanstraat opnieuw een alcomobilist (350 ug/l) aangehouden. De 31-jarige Zaandammer kreeg een rijverbod van twee uren, een boete en een proces-verbaal.
Zondagavond rond halfzeven kwam een melding binnen van een dronken automobilist die gevaarlijk over de Provincialeweg in Zaandam slingerde. Even later zagen agenten de auto rijden. De 29-jarige man uit Krommenie had inderdaad een flinke slok op; hij had de limiet bijna drie keer overschreden (615 ug/l) en moest zijn rijbewijs inleveren.

0:32 18-AUG-03
MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG

Te diep in het glaasje gekeken

Op de Middenweg in de Midden-Beemster werd in de nacht van zondag op maandag een 54-jarige man uit Middelie aangehouden. De automobilist had tweeënhalf keer zoveel alcohol op (515 ug/l) als is toegestaan. Hij kreeg een vijf uur durend rijverbod, een boete en een proces-verbaal. De man was enkele jaren geleden ook al eens aangehouden voor het rijden onder invloed. In totaal werden veertien mensen gecontroleerd.

JULI-AUG 03
PURMEREND, GORSLAAN
Honderden hardrijders op de Gorslaan
De verschillende gecombineerde (roodlicht- en snelheid) camera's op de Gorslaan in Purmerend registreerden eind juli en begin augustus dagelijks honderden snelheidsovertredingen en tientallen roodlichtnegaties. De camera's die begin dit jaar geplaatst zijn, moeten de snelheid- en roodlichtovertredingen op de Gorslaan terugbrengen en zodoende een verbetering leveren aan de verkeersveiligheid. Ieder jaar raken op deze weg meerdere verkeersdeelnemers (ernstig) gewond. In de eerste drie maanden van dit jaar werden 25 ongevallen op de Gorslaan bij de politie gemeld. In zeven gevallen was er sprake van een letselongeval.

Op de kruising Gorslaan/ Linnaeuslaan bedroeg het overtredingspercentage eind juli/ begin augustus één procent. In totaal reden gemiddeld 75 voertuigen per dag te hard en werd het rode licht zo'n vijftien keer per dag genegeerd. Dagelijks reden gemiddeld twee bestuurders zowel te hard als door rood. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur.
Op de kruising Gorslaan/Koningsvaren passeerden eind juli/begin augustus meer voertuigen de camera en was het overtredingspercentage (1,4 %) ook hoger dan op de kruising met de Linnaeuslaan. Per dag reden enkele honderden mensen te hard, werd het rode licht zo'n twintig keer genegeerd en reden vijf mensen zowel te hard als door rood. Ook hier werd een zeer hoge snelheid gemeten; 102 km per uur.
In vergelijking met de eerste week van juni lag het aantal snelheidsovertredingen op de kruising Gorslaan/Linnaeuslaan iets lager. Begin juni reden meer dan honderd bestuurders per dag te hard en bedroeg het overtredingspercentage 2,5%. Het rode licht werd even vaak genegeerd.

---



---- --