Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 18 augustus 2003

* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Oost stelde zondagmiddag omstreeks kwart voor drie, naar aanleiding van een eerdere melding over bedreiging met een vuurwapen, een onderzoek in een woning in de Jeruzalemstraat in. Tussen het plafond werd een vuurwapen aangetroffen. Tevens werden een hoeveelheid patronen en een holster in beslag genomen. De 31-jarige eigenaar van het vuurwapen, die zich in de woning bevond, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en opgemaakt proces verbaal werd hij later weer heengezonden.
* STRAATROOF
HELLEVOETSLUIS - Zondagmiddag omstreeks kwart over drie werd op het Trambaanpad een 16-jarige jongen uit Simonshaven beroofd van zijn geld. Het slachtoffer werd door twee mannen op een scooter benaderd. Onder bedreiging van een vuurwapen werd de jongen gesommeerd geld te geven. Met de buit, reed het tweetal vervolgens weg in onbekende richting.


* BRAND IN RESTAURANT
ROTTERDAM - Zondagmorgen omstreeks kwart voor twaalf ontstond door nog onbekende oorzaak brand in een restaurant aan de Kievitslaan. De brandweer, die snel ter plaatse was, gaf het alarm grote brand. Om 12.52 uur werd het sein brand meester gegeven. De brand bleef beperkt tot de keuken en het dak van het restaurant. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


* VROUW GEWOND TIJDENS INBRAAK WONING
SCHIEDAM - Zondagmorgen omstreeks elf uur raakte een 49-jarige bewoonster van de Monseigneur Nolenslaan gewond bij een inbraak in haar woning. Een onbekende man was vermoedelijk door middel van 'hengelen' de woning binnengekomen. Het slachtoffer hoorde geluid uit de keuken komen en zag hierop de inbreker in de hal staan. Nadat de inbreker was gesnapt, pakte hij de vrouw bij haar keel beet en sloeg hij haar enkele malen. Een 29-jarige zoon, die wakker was geworden, schoot zijn moeder te hulp waarna de inbreker de woning uitrende en in onbekende richting vluchtte. De vrouw werd door GGD-personeel ter plaatse aan haar verwondingen behandeld.


* AANRIJDING IN DE MAASTUNNEL
ROTTERDAM - Bij een aanrijding in de oostelijke buis van de Maastunnel, zondagmorgen omstreeks zes uur, zijn twee personen gewond geraakt. Een personenauto stond in de tunnelbuis stil met pech. De 22-jarige bestuurder van een bestelbusje, afkomstig uit Rotterdam, merkte dit kennelijk te laat op en botste tegen de stilstaande auto. De bestuurder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Een 81-jarige inzittende (afkomstig uit Hank) van de auto met pech, die ten tijde van de aanrijding naast de auto stond, werd door de klap tegen de tunnelwand geslagen. Ook hij werd door de GGD naar het EMC gebracht.