Ingezonden persbericht

18 augustus 2003

Belkin draait op volle toeren met de introductie van nieuwe Hi-Speed USB 2.0-producten

~ nieuwe technologie maakt supersnelle dataoverdracht mogelijk ~

Belkin, marktleider op het gebied van computeraccessoires en randapparatuur, heeft twee nieuwe Hi-Speed USB 2.0-producten aan haar assortiment toegevoegd. Het gaat om de USB 2.0 DVD Creator en de USB 2.0 Pocket HUB. De nieuwe USB 2.0-standaard biedt ongekende snelheden tot maar liefst 480 Mbps. Hierdoor zijn gebruikers in staat om grote bestanden van bijvoorbeeld MP3-players, digitale camera s of draagbare hard drives, naar de computer over te zetten. De nieuwe producten zijn verkrijgbaar bij de bekende Belkin verkooppunten voor een prijs van respectievelijk 89,99 Euro en 39,99 Euro inclusief BTW.

Hi-Speed USB 2.0 DVD Creator
Met dit innovatieve apparaat kunnen beelden van analoge videobronnen, zoals een videocamera, webcam of videorecorder, gekopieerd worden naar een computer en tot films worden bewerkt. De gemonteerde films kunnen vervolgens via e-mail en internet worden verstuurd of afgespeeld op elke DVD-speler of computer die voorzien is van DVD-software. De USB 2.0 DVD Creator heeft automatische installatiesoftware en is geschikt voor apparaten met een composiet- of S-Videoaansluiting. Daarnaast kunnen stilstaande beelden opgenomen worden tot een resolutie van 640x480 pixels en kunnen 30 beelden per seconde tot een resolutie van 720x480 pixels worden weergegeven. Met behulp van de meegeleverde Ulead-software worden professionele soundtracks, titels en verbluffende effecten aan de beelden toegevoegd.

Hi-Speed USB 2.0 Pocket HUB
Deze lichte en gemakkelijk te vervoeren Pocket HUB, is dé ideale reisgenoot. Met de afmetingen van een creditcard en slechts 13 mm hoog is deze hub simpel te vervoeren. De Pocket HUB, met Plug-and-Play-installatie, is geschikt voor elke USB-snelheid en kan gegevens overdragen met snelheden tot 480 Mbps. Dit is 40 keer sneller dan USB 1.x-verbindingen. Het ingebouwde snoer is eenvoudig in de hub op te bergen. Het apparaat beschikt over drie USB 2.0- of 1.1-poorten en is compatibel met OHCI en EHCI.

"Mensen die zich professioneel of voor hun hobby bezighouden met videobewerking weten dat er veel tijd gaat zitten in het laden van beelden in de computer. Met de introductie van de nieuwe Hi-Speed USB DVD Creator is dit nu kinderspel geworden," aldus Jos van Aalst, Director Sales & Marketing Benelux bij Belkin. Hij vervolgt: "Ook de nieuwe USB 2.0 Pocket HUB is een uitkomst voor mensen die veel onderweg zijn en op zoek zijn naar een oplossing die zorgt voor een snelle gegevensoverdracht."

(392 woorden)

Over Belkin
Belkin is één van 's werelds grootste fabrikanten van computerkabels, UPS- en spanningsbeveiligingsproducten, FireWire en USB connectiviteitsproducten en is opgericht in 1982. Het productaanbod van het bedrijf omvat daarnaast standaard en op maat gemaakte kabels, KVM-switches, apparatuur voor gedeeld gebruik van handbediende en automatische randapparatuur, bekabeling voor lokale netwerken (LAN) en netwerkhardware en -accessoires, accessoires voor mobiele telefoons/PCS en PDA's, geavanceerde audio- en videokabels en componenten voor gebruikers van desktopcomputers en notebooks.

Als erkenning voor het succes dat Belkin in 2001, 2002 en 2003 op zowel de Europese als de Amerikaanse markt heeft behaald, werd Belkin op de RetailVision - het toonaangevende door Gartner georganiseerde evenement voor de IT-detailhandel - bekroond met een record aantal prijzen.

Het Europese hoofdkantoor van Belkin bevindt zich in het Engelse Northampton. Daarnaast zijn er nog verkoop- en marketingvestigingen in Schiphol-Rijk en München. De producten van Belkin zijn verkrijgbaar via een Europees netwerk van grote distributeurs, detailhandelaren en postorderbedrijven.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan de website op www.belkin.nl

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met: Lilian van Tongerlo of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Fax: +31 (0) 40 235 46 01
E-mail: lilianv@lewispr.com
kimv@lewispr.com

Voor meer informatie over Belkin kunt u contact opnemen met PR Coördinator Emma Clarke: Tel:+31 (0) 20 654 73 29
E-mail: emmacl@belkin.comwww.belkin.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com