Programmabureau Advies Overheid.nl

Digitaal loket Enschede passeert grens 100.000 bezoekers: beter bezocht dan fysiek loket

De gemeente Enschede verwacht dit jaar de grens van 150.000 bezoekers voor het digitaal loket te halen. Al in augustus werd de 100.000 grens gepasseerd. In het ongeveer 3-jarig bestaan van het digitaal loket was dit nog nooit zo vroeg gebeurd. Daarnaast lijkt het erop, dat dit jaar voor het eerst het digitale loket beter zal worden bezocht dan het fysieke loket.

Het digitale loket van de gemeente Enschede stevent dit jaar af op een bezoekersaantal van rond de 150.000. Dit betekent dat het bezoekersaantal wederom gestegen is ten opzichte van voorgaande jaren. Zo waren er 120.000 bezoekers in 2002.
Een ander opvallend feit is dat er in het eerste half jaar van 2003 voor het eerst meer digitale bezoekers dan fysieke bezoekers waren. Zo kwamen er in de eerste helft van 2003, 78.131 personen naar het fysieke loket en 85.969 naar het digitale loket. Uiteraard zijn de bezoekers van deze twee loketten niet helemaal met elkaar te vergelijken, het digitale loket heeft immers ook een belangrijke informerende functie. Maar het geeft toch een aardige indicatie van hoe de burgers in contact komen met de gemeente.Voor ruim 500 producten kunnen burgers al terecht bij het digitale loket van Enschede.

Het Digitaal Loket van de gemeente Enschede is te bereiken via www.loket.enschede.nl en via de gemeentelijke website www.enschede.nl onder Digitale Loketten.
(Bron: Persbericht gemeente Enschede)

www.ictu.nl