Politie Noord- en Oost Gelderland

DIEFSTAL BOSMAAIER/TUINTAFEL
Wichmond, Lankhorsterstraat
18 aug. tussen 12.45 en 12.50 uur
Een 19 jarige inwoner uit Wichmond doet aangifte van diefstal van een bosmaaier, merk Zonoah en een tuintafel.
De 19 jarige ziet dat twee mannen met een felgeel busje parkeren naast de woning. Hij ziet dat de twee mannen heen en weer rennen van de schuur naar het busje. Ze hebben een bosmaaier en twee tuinstoelen in de hand. Deze worden achter in het busje gegooid. De 19 jarige rent naar buiten en de twee gaan er met piepende banden vandoor. De tuinstoelen vallen uit de bus door het wegrijden. De tuintafel bleek al in de bus gelegen te hebben.

RIJDEN IN GESLOTENVERKLARING
Zaterdag 16 augustus is er in Zutphen op de Martinetsingel gecontroleerd. Er is zestien maal pv opgemaakt terzake het rijden in geslotenverklaring. Enkele bestuurders die terugreden omdat zij zagen dat er bekeurd werd, krijgen ook een acceptgiro thuis.

DIEFSTAL SCOOTER
Wichmond, Dorpsstraat
16 aug. tussen 13.30 en 14.00 uur
De scooter van een 19 jarige inwoonster uit Wichmond is tijdens een proefrit meegenomen en niet teruggebracht.
De proefrit werd gemaakt door een vrouw van ca. 35-40 jaar, met blond strak achterover gekamd haar tot in de nek. Zag er verzorgd uit. Zij is richting de Beeklaan gereden. De scooter is van het merk Peugeot vivacity sportline, blauw/zilver van kleur.

AANRIJDING LETSEL
Tonden, Hoevesteeg, Sterrebos
17 aug. om 13.30 uur
Betrokkene 1: 63 jarige bestuurder motor met zijspan Betrokkene 2: inzittende zijspan, inwoonster uit Zelhem (leeftijd onbekend) Betrokkene 3: 55 jarige bestuurder personenauto uit Apeldoorn Op de kruising van het Sterrebos met de Hoevesteeg verleende de motorrijder geen voorrang aan de van rechts komende personenauto. Gevolg was een aanrijding, waarna de motor met zijspan in de sloot terechtkwam. De inzittende is uit het zijspan gevlogen. Zij is per ambulance overgebracht naar het Spittaal in Zutphen.

WONINGINBRAAK
Harfsen Lochemseweg
17 aug. tussen 13.00 en 22.00 uur
Uit de woning van een 73 jarige inwoner uit Harfsen zijn sieraden weggenomen. Men heeft een raam geforceerd om in de woning te komen.