Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 18/08

District Bergen op Zoom, maandag 18 augustus 2003

Grote schuur geheel uitgebrand

DINTELOORD: Een grote schuur aan de Noordlangeweg in Dinteloord is zondagnacht omstreeks 04.00 uur in vlammen opgegaan. De ter plaatse gekomen brandweer heeft nog getracht de schuur te redden, maar dit mocht niet baten. Het pand had een rieten dak, waardoor de brandweer moeite had het vuur te doven. In de schuur stonden een tweetal auto`s en een aantal gasflessen en brandblussers. Die laatste sprongen door de enorme hitte uit elkaar. Door de unit forensisch technisch onderzoek is vastgesteld dat het om brandstichting gaat. De politie stelt een nader onderzoek in.

Diefstal uit bedrijf

BERGEN OP ZOOM: Zondagnacht is er ingebroken in een bedrijf aan de Plasticslaan in Bergen op Zoom. Uit het pand is een complete PC weggenomen. De dader(s) kon het pand betreden door het toegangshekwerk kapot te knippen en een ruit in te gooien.

Diefstal uit bedrijfsauto

BERGEN OP ZOOM: Uit een auto die geparkeerd stond aan de Boslustweg is zondagavond een autoradio-/CD-speler en een zonnebril gestolen. Het rechterportierraam werd ingeslagen.

Vernieling aan auto

STEENBERGEN: Een personenauto die geparkeerd stond aan de Vlamingvaart is afgelopen weekend vernield. Tussen vrijdagmiddag en zaterdagochtend werd de motorkap en het rechterachterportier vernielt. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie houdt 3 verdachten aan op verdenking diefstal en fraude

WOUW: Tijdens een patrouille stuitte de politie zondagnacht op een drietal personen die met hun bestelauto geparkeerd stonden nabij een benzinestation aan de Molensingel. Bij controle bleek er in het voertuig een tiental jerrycans te staan gevuld met benzine. Ook was één van de verdachten in het bezit van een blanco tankpas. Later bleek dat de 3 verdachten voor enkele honderden euro`s hadden getankt met deze tankkaart. Op verdenking van fraude en diefstal is het drietal vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De benzine werd inbeslaggenomen. De daders, een 21-jarige, een 17-jarige en een 19-jarige man uit Bergen op Zoom zijn inverzekeringgesteld.

Bedrijf tot tweemaal toe doelwit inbraak

ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Ettensebaan is het afgelopen weekend tot tweemaal toe ingebroken. Zaterdagmiddag werd er ingebroken in een 8-tal vrachtwagens die op het terrein geparkeerd stonden. Zondagnacht was het de beurt aan het kantoorpand van het bedrijf. Op dit moment worden er telefoons en een computer vermist uit het pand. Wat er uit de vrachtwagens wordt vermist is nog niet bekend.

Bron: Nicolette Bovenhorst