Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (18-8)

Breda, 18 augustus 2003

Aanhangwagendieven op heterdaad betrapt

BREDA: De politie heeft zondagnacht omstreeks 00.20 uur op de Lelystraat twee mannen op heterdaad betrapt die een aanhangwagen wilden stelen. De agenten zagen de verdachten bezig tijdens hun surveillance. Het slot van de aanhanger hadden ze al verbroken. Het gaat om twee mannen uit Breda van respectievelijk 36 en 44-jaar. De politie van het team Vlaanderenstraat maakt proces-verbaal op tegen de mannen.

Man uit wijk Doornbos slachtoffer van Babbeltruc

BREDA: Een 81-jarige man uit de wijk Doornbos is de afgelopen nacht slachtoffer geworden van een man met een geraffineerde babbeltruc. De dief nam een portemonnee weg met circa 400 euro. Vannacht werd omstreeks 01.00 uur aangebeld bij de aangever. Een jongeman stond voor de deur die aan de bejaarde bewoner vroeg of hij even mocht bellen. Hij wilde zijn vrouw in kennis stellen dat hij een bus later zou nemen. De bewoner liet hem binnen, waarna de man beleefd vroeg naar het bekende glaasje water. Hij heeft vervolgens uit een broek de portemonnee van het slachtoffer gestolen. Het zou gaan om een blanke man, circa 25 a 30 jaar oud, circa 1.75 meter lang en zwart krullend haar. Hij droeg een zwart lederen jack, een blauwe broek, een gekleurde blouse en gymschoenen.

Vanmorgen kwam aan het bureau Vlaanderenstraat een 76-jarige vrouw uit Teteringen. Zij meldde zich naar aanleiding van de krantenartikelen over deze vormen van oplichting. Zij had een week of 4 geleden een man aan de deur gehad die zonder benzine stond. Ze had hem 10 euro geleend. In dit geval ging het om een man met een Zuid Europees uiterlijk, circa 30 jaar.

Inbraken in woningen

BREDA: In een woning aan de Kanariestraat is ingebroken. Men heeft de voordeur verbroken. Er is nog niet bekend wat er is weggenomen. Ook In een woning aan de Keplerstraat is ingebroken. Men is de woning binnengekomen via de Bulgaarse methode. Er worden o.a een portemonnee, een geldbedrag, een mobiele telefoon en diverse pasjes vermist.

Inbraak bouwmarkt, auto met gestolen spullen terecht

BREDA: Vannacht is omstreeks 01.30 uur ingebroken in een bouwmarkt aan de Beverweg. De politie kreeg een melding dat een aantal mannen goederen in een blauwe auto aan het laden waren. Terwijl de agenten naar de Beverweg reden, gaf de melder door dat de auto wegreed in de richting van de Nieuwe Kadijk.
De bedoelde auto werd korte tijd later terug gevonden op de Hooilaan. De daders waren gevlogen, zij hadden de blauwe Ford bestelauto onbeheerd achter gelaten. In de auto was een doorverbinding gemaakt, kennelijk was de auto gestolen. Het kenteken stond echter nog niet opgegeven als zijnde gestolen. In de auto zijn dozen gereedschap aangetroffen afkomstig van de bouwmarkt. Het team Zuid-Oost stelt een nader onderzoek in.

Man aangehouden voor bedreigingen buurman

BREDA: De politie heeft vanmiddag in het centrum van Breda een 36-jarige man aangehouden die zijn 53-jarige buurman had bedreigd. De verdachte die verward is, zal nader beoordeeld worden door een psychiater.

De politie was vanmorgen aan de flatwoning van de verdachte om samen met de gerechtsdeurwaarder een dagvaarding te betekenen. Uit kwaadheid over het gebeuren gooide de man de dagvaarding over de balustrade. Ook begon hij de agenten te beschuldigen en te bedreigen. Zij lieten de man uitrazen, maar toen zij weg waren richtte de man zijn aandacht op de buurman, die hij in het verleden al vaker heeft lastig gevallen. Hij gooide vanmiddag een emmer water tegen de gevel van de woning van de buurman aan en begon hem te bedreigen met woorden als vette nazi en ik ga je pakken. De agenten hebben daarop de 36-jarige man aangehouden

Poging doodslag en mishandeling

ZEVENBERGEN: Op maandagochtend 18 augustus 2003 is omstreeks 09.30 uur een vechtpartij ontstaan bij een tuinderij aan de Hazeldonksezandweg te Zevenbergen. Een 42-jarige werknemer uit Rotterdam ging om onbekende reden door het lint en er ontstond een vechtpartij met enkele andere werknemers.

Hierbij bedreigde de man zijn collegas verbaal. Tijdens de vechtpartij kreeg de man een weipaal in handen, waarmee hij ook enkele klappen uitdeelde. Hij raakte hierbij meerdere van zijn collegas. Uiteindelijk is één van de collegas korte tijd knock-out geweest, ook enkele anderen en de verdachte zelf liepen verwondingen op.

De politie die ter plaatse kwam, moest moeite doen om de verdachte onder controle te krijgen. Ook tijdens het vervoer naar, en op het bureau bleef de man agressief. De man is in verzekering gesteld voor poging doodslag/zware mishandeling en mishandeling.

Inbraak restaurant

ZEVENBERGSCHEN HOEK : Op zondagmiddag omstreeks 15.15 uur is ontdekt dat in een restaurant aan de Moerdijkseweg is ingebroken. Onbekenden hebben een nooddeur geforceerd, en daarna geprobeerd twee sigarettenautomaten open te breken. Daarna hebben ze twee gokkasten opengebroken. Er worden enkele honderden euros vermist uit deze twee kasten. Alle vier de kasten zijn vernield, evenals de sluiting van de geforceerde

Rijden onder invloed

KLUNDERT: Op maandag 18 augustus omstreeks 0.30 uur is een 35-jarige automobilist uit Klundert aangetroffen op de Provincialeweg te Klundert, die vermoedelijk te veel gedronken had.

De politie heeft hem laten blazen, en de uitslag van de voorlopige blaastest was voldoende voor een ritje naar het bureau. Daar blies de man 810 ug/l, waarna zijn rijbewijs is ingenomen. De man is met een rijverbod voor 10 uur heengezonden, de politie heeft proces-verbaal opgemaakt en te zijner tijd zal de man zich bij de rechter moeten verantwoorden.

Bron: Willem van Hooijdonk