Gemeente Langedijk


Aanslagen in de bus
18 augustus 2003

Jaarlijks worden diverse aanslagen voor de gemeentelijke belastingen opgelegd. Het eerste aanslagbiljet is in maart van dit jaar bezorgd. Voor het einde van deze maand zal het tweede aanslagbiljet bij de meeste huishoudingen en bedrijven in de brievenbus rollen. Het betreft de afvalstoffenheffing, hondenbelasting en reinigingsrecht. Tegelijkertijd ontvangen sommige inwoners een aanslag grafrecht. Dit betreft het onderhoud van bestaande graven.

Afvalstoffenheffing

De situatie per 1 januari van het belastingjaar of bij aanvang van de belastingplicht in de loop van het belastingjaar is bepalend voor het tarief van een één of meerpersoonshuishouden.

Termijnen

De dagtekening van deze aanslagen is 31 augustus 2003. De aanslag mag in twee termijnen worden betaald. De eerste termijn, ter hoogte van de helft van het totale bedrag, moet op 30 september 2003 zijn betaald. De tweede termijn moet op 30 november 2003 bij de gemeente binnen zijn. Wanneer u de eerste termijn voldoet voor 30 september, ontvangt u voor het nog te betalen resterende bedrag een nieuwe acceptgirokaart. Als u de eerste termijn na 30 september betaalt, moet u voor de tweede termijn een eigen giro-of
bankoverschrijvingsformulier gebruiken, met vermelding van het aanslagnummer en het subjectnummer.

Elektronisch betalen

Indien u bij de (gedeeltelijke) betaling van de aanslag gebruik maakt van het elektronisch betalen (thuisbankieren via uw bank of giro), verzoeken wij u om als betalingskenmerk aan te geven het nummer dat uit zestien cijfers bestaat en is aangegeven naast het vakje waarin het te betalen bedrag is vermeld. Dit betalingskenmerk nummer is tevens aan de linkeronderzijde van de acceptgirokaart opgenomen.

Kwijtschelding

Een gemeente mag alleen kwijtschelding verlenen als u voldoet aan de inkomensvoorwaarden die de rijksoverheid heeft gesteld. Formulieren daarvoor kunnen worden afgehaald bij de receptie van het gemeentehuis. Desgewenst kan een formulier ook na telefonische aanvraag worden toegezonden.

Informatie

Wilt u meer informatie over uw aanslag, of denkt u dat deze niet klopt, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Financieel Beleid (bureau Belastingen) van de gemeente. Het telefoonnummer is 0226-334445.

In maart is huis-aan-huis in de gemeente een Belastingkrant verspreid. Hierin staan onder andere bedragen genoemd die voor de aanslagen van toepassing zijn.