Persberichten - 18/08/2003

Roularta Media Group - Kanaal Z : Stand van Zaken

Naar aanleiding van verschillende in de pers verschenen artikels, wenst de directie van Kanaal Z/Canal Z meer info te verschaffen m.b.t. de genomen maatregelen rond de verdere ontwikkeling van de zender.

Kostenbesparingen
Het overleg met de verschillende kabelmaatschappijen in heel België resulteerde in nieuwe contracten. Aanzienlijke kostenbesparingen waren één van de vereisten en mogen beschouwd worden als een structurele oplossing en een garantie voor de continuïteit van de zender.

Programmatie
De programmapijlers van de zender worden verder gezet. Tijdens de week zijn dat : Het Journaal, De Beurs Vandaag, Buy & Sell, Uw Geld en Bij de Notaris. In het weekend gaat het om : Knack/Trends Breekpunt, Stand van Zaken. Een aantal van deze programmas wordt verder uitgebouwd, zoals Breekpunt en Stand van Zaken, andere programmas krijgen een nieuwe look en invalshoek, zoals Bij de Notaris.

Tevens maakt Fleet TV, een productie van Effective Media, vanaf eind september zijn opwachting en er wordt gewerkt aan De Zakenadvocaat en een lifestyle-uitzending over wijnen.

Breder productengamma
Roularta Media, de Kanaal Z/Canal Z-regie, lanceert een reeks nieuwe formules :

- TV+
Naast de bestaande creatieve formules Profiel, Cijfers, Event, Vrije Zendtijd wordt TV+ gelanceerd. Een combinatie 1/1 pagina quadri in de nieuws- of businessmagazines van RMG + 1 week dynamisch billboard (46 keer per dag voor 12.000 euro).


- Persconferentie Bedrijven die wensen te communiceren omtrent een belangrijk event (resultaten, nieuwe producten, ) krijgen de mogelijkheid een persconferentie van 30 minuten uit te zenden voor 7.500 euro all in.

Multimediaal


- Site
Kanaal Z/Canal Z presenteren vanaf midden september hun vernieuwde website. Via streamingvideo worden alle nieuwsitems apart consulteerbaar. Er zijn vergaande gesprekken met een aantal partners betreffende integraties en uitwisseling van content. Kanaal Z/Canal Z maken deel uit van de Trends.be koepel www.trends.be van RMG die toegang verleent tot de complete databestanden van Trends, Cash!, Bizz, Cash!/Het Beleggersnet, Top 100.000, Industrie Magazine en Knack, Weekend Knack, Focus Knack, Plus Magazine en Sport Magazine.


- Newsletter
De dagelijkse newsletter van Kanaal Z werd volledig gerestyled en wordt dagelijks naar meer dan 5.000 adressen gemaild. Dit aantal zal bij de lancering van de vernieuwde site sterk stijgen gezien de verplichte eenmalige registratie voor de website.

Nieuwe en aangepaste programmas, een nieuwe site, multimedia packages van de regie Roularta Media maar ook forse kostenbesparingen waarborgen de verdere ontwikkeling van Kanaal Z/Canal Z . Ze zijn evenveel tekenen van het dynamisme eigen aan de zender.

Een ontwikkeling die niet in vraag wordt gesteld omdat men zich duidelijk bewust is van het belang en de mogelijkheden van Kanaal Z/Canal Z als communicatieplatform in het Belgische economische medialandschap.

Bron: Roularta Media Group Provider: Euronext Brussels