Gemeente Capelle a/d IJssel

Start schooljaar

Op 18 augustus zijn de basisscholen weer begonnen en op 25 augustus start het voortgezet onderwijs.

Op maandag 18 augustus 2003 zijn de basisscholen weer begonnen en volgende week, op maandag 25 augustus 2003, zal het voortgezet onderwijs weer beginnen. Dit betekent dat veel kinderen op de fiets naar school gaan. Daarom vragen wij weggebruikers om goed op hen te letten. Ook dit jaar doet de gemeente weer mee met de jaarlijkse campagne De scholen zijn weer begonnen door langs de Capelse wegen posters en spandoeken te plaatsen.

Schoolgaande weggebruiker vraagt om uw oplettendheid Het lijken open deuren, maar toch zetten we de punten nog eens op een rij waaraan u een bijdrage kunt leveren om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te vergroten:

- matig uw snelheid in woonwijken

- kijk uit wanneer u kinderen in de buurt van een school inhaalt
- geef kinderen zoveel mogelijk voorrang

- denk aan brommers en scooters op de rijbaan
- denk aan de verkeersregel rechts heeft voorrang

Blijvende aandacht voor verkeersveiligheid
Het verkeer in ons land eist per dag 3 doden, 51 ernstig gewonden en 288 lichtgewonden. Dat zijn per jaar 1.160 doden, 19.000 gewonden en 105.000 lichtgewonden. Iedere dag opnieuw gebeuren er 2.700 verkeersongevallen. Alle schrikbarende bijna-ongevallen vallen hier nog buiten. Wil je meer weten over deze actie of andere acties van 3VO, dan kun je het internet raadplegen op www.3VO.nl.

Vragen
Voor vragen over de Capelse verkeersveiligheidscampagne kunt u contact opnemen met de verkeersveiligheidscoördinator, de heer B. van Lent, telefonisch bereikbaar op nummer 010-2848715.

Deelnemers aan het verkeer: blijf alert!