Gemeente Emmen

Persbericht: Parkeerverbodzone Emmen-centrum, 18 augustus 2003

De gemeente Emmen gaat in een aantal straten in het centrum een parkeerverbodzone realiseren. Deze beslissing is genomen om de veiligheid in de buurt te vergroten. Het gaat om een aantal straten ten zuiden van het centrum. Het streven is om de parkeerverbodzone in oktober gerealiseerd te hebben; tot dan is er sprake van een overgangssituatie.

De maatregelen zijn een voorloper op de regeling parkeren voor belanghebbenden in de gebieden rondom het centrum. Daarover gaat de gemeente in september met de bewoners in overleg. Vooruitlopend op dit overleg heeft de gemeente, mede op aandringen van bewoners om nu alvast maatregelen te treffen, en gezien de huidige verkeersonvriendelijke situatie, deze beslissing genomen.

Veranderingen
Als gevolg van de beslissing over te gaan tot een parkeerverbodzone, verandert het volgende t.o.v. de huidige situatie: q Als gevolg van de parkeerverbodzone mag ook aan de Kerkhoflaan, Beatrixstraat en de Molenstraat niet meer geparkeerd worden. q Binnen het betreffende gebied geldt geen parkeerverbod per straat meer, maar het gebied als geheel wordt een parkeerverbodzone. De individuele parkeerverbodsborden gaan dan ook verdwijnen. Deze worden op een aantal plaatsen vervangen door het parkeerverbodzonebord.

Welke straten?
De volgende straten maken deel uit van de parkeerverbodzone: Wenning, Baander, Klokkenslag, Klepel, Molenstraat, Wilhelminastraat (tussen Dordsestraat en Kapelstraat), Kerkhoflaan, Zuiderstraat, Beatrixstraat, Buitenweg, Prins Hendrikweg en de Dordsedwarsstraat. De Julianastraat, die midden in de zone ligt, maakt geen deel uit van de parkeerverbodzone.

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De inhoud van de sites waarmee een link is aangebracht op basis van een aantal criteria, valt niet onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen.

© 2003 Gemeente Emmen