Ingezonden persbericht

Kamerzoektocht weer in volle gang

LEIDEN, 20030818 -- Met het starten van de introductiedagen van de universiteiten is ook de zoektocht naar kamers in volle hevigheid uitgebarsten. De aankomende eerstejaars moeten vechten om de gelukkig eigenaar te worden van de schaarse vrijgekomen woonruimte. Er worden dan ook steeds meer manieren bedacht om aan een kamer te komen.



De kamersites op Internet spelen hierbij een steeds belangrijkere rol. Zelfs ondanks het tropische weer blijven de studenten toestromen op de kamersites. Verschillende sites melden bijna dagelijks een nieuw record aantal bezoekers, maar ook een nieuw record aantal kameraanbieders. Dit laat zien dat de kamersites een steeds serieuzer alternatief vormen voor de gevestigde, maar dure, kamerbureaus.
Volgens Fabian de Graaf, eigenaar van Studentopkamers.nl komt dit vooral doordat de kamersites een gemakkelijk en goedkoop alternatief zijn voor de dure kamerbureaus. Daar komt nog bij dat kamersites veel acties organiseren om studenten te stimuleren. Zo geeft Studentopkamers.nl, in samenwerking met KPN Mobile's i-mode, 10 telefoons gratis weg onder studenten.
Desondanks zal het voor de startende student lastig blijven om meteen aan een kamer te komen, die ook nog eens aan alle wensen voldoet. Maar alle beetjes helpen.