Ingezonden persbericht

Lexar Media Breidt Productlijn Uit Met Memory Stick Duo en Memory Stick PRO Duo

Lexar Media, Inc. (Nasdaq: LEXR), toonaangevend ontwerper, ontwikkelaar en aanbieder van prijswinnende digitale media en accessoires met hoge prestatie, maakt haar plannen bekend om Memory Stick Duo te fabriceren en te distribueren. De onlangs geïntroduceerde Memory Stick Duo en Memory Stick PRO Duo zijn drie keer kleiner dan de standaard Memory Stick en het gewicht is gehalveerd, zodat ze prima geschikt zijn voor mobiele telefoons, compact digitale camera's en andere mobiele elektronische apparatuur. Lexar Medias Memory Stick Duo en Memory Stick PRO Duo worden uitgerust met Lexar's eigen controller technologie zodat de snelheid nog verder wordt opgevoerd.

Lexar Media heeft drie jaren met Sony samengewerkt bij de ondersteuning van het Memory Stick formaat zegt Eric Stang, president en CEO van Lexar Media. Sinds we begonnen zijn met het fabriceren van de Memory Stick heeft het formaat een belangrijke plaats in de totale digitale media markt ingenomen en maakt het een belangrijk deel uit van onze producten assortiment. Door toevoeging van Memory Stick Duo en Memory Stick PRO Duo aan onze productlijn weet Lexar Media haar leidende positie in dit snel groeiende segment te behouden.

De door Lexar Media gemaakte Memory Stick Duo wordt geleverd met een capaciteit van 32MB, 64MB en 128MB die met een parallel interface extra snel data verkeer naar de aangesloten toestellen mogelijk maken. De kaart kan met een meegeleverde adapter worden gebruikt in de meeste bestaande toestellen en apparatuur voor Memory Stick Duo en Memory Stick.

Lexar Medias Memory Stick PRO Duo maakt gebruik van het laatste generatie Memory Stick formaat en komt beschikbaar met een capaciteit van 256MB en 512MB, met een theoretische maximum opslagcapaciteit van 32 GB. Memory Stick Duo en Memory Stick PRO Duo worden uitgerust met MagicGate, een met copyright beschermde technologie bestaande uit authenticatie en encryptie technologieën. De authenticatie technologie zorgt ervoor dat beschermd materiaal alleen kan worden overgezet tussen geschikte apparatuur en dat beschermd materiaal alleen in encryptie wordt opgenomen en overgezet teneinde onbevoegd kopiëren of afspelen te voorkomen.

Lexar Media verwacht dat Memory Stick Duo in september 2003 beschikbaar komt en Memory Stick PRO Duo van 256MB en 512MB respectievelijk in september en oktober 2003.
Sony introduceerde de Memory Stick in september 1998. In april 2000 tekenden Lexar Media en Sony een technologie overeenkomst waarin staat dat Lexar Media het recht heeft om Memory Stick media te fabriceren en te verkopen.

Over Lexar Media, Inc.
Lexar Media, Inc. is een toonaangevend ontwerper, leverancier en licentieverstrekker van prijswinnende, verwisselbare op flash-technologie gebaseerde digitale opslagmedia, kaartlezers en ATA-controller-oplossingen voor de digitale fotografie, consumentenelektronica, de industriële en communicatiemarkten. Lexar Media levert digitale geheugenkaarten in de populairste industrieformaten, zoals CompactFlash, SmartMedia, Memory Stick, MultiMediaCard en SD. Als voorloper op het gebied van digitale opslag, was Lexar de eerste die een eigen read-write snelheidsstandaard ontwikkelde voor de USB-enabled CompactFlash-cards en bezit meer dan 60 controller-patenten. Licentiehouders van Lexar Media's technologie zijn ondermeer Olympus, SanDisk, Samsung Electronics en Sony. Naast de hoofdvestiging in Fremont, Californië, heeft Lexar Media ook kantoren in Londen en Tokio. Het bedrijf maakt deel uit van de Russell 2000 Index. Nadere informatie www.digitalfilm.com .

In Nederland worden Lexar Media producten gedistribueerd via Transcontinenta B.V. te Nieuw Vennep - www.transcontinenta.nl.

Voor verdere informatie:

Lexar Media Europe, Steve Mariott: tel: +44 1483 722290, smariott@lexarmedia.com
Transcontinenta, Tiedo Boertien, tel. 0252 68 75 55, tiedo.boertien@transcontinenta.nl
Effect - EuroPRgroep, Tjarko Rookmaker, tel. 023 547 07 97, lexar@effect.demon.nl