Ingezonden persbericht

IJmuiden, 18 augustus 2003

Kerstpakket weer terug waar het ooit voor bedoeld was

IJMUIDEN - Ondanks het aanhouden van de mooie zomer zijn alle mensen van kerstpakketten.nl volop bezig met het nieuwe assortiment eindejaarsgeschenken. De brochure is reeds klaar en zo te downloaden van internet.

Zoals u wellicht weet, bestonden rond 1960 de kerstpakketten uit: 1 groot kerstlaken, 1 kerstloper, 12 servetten en 12 onderzetters. Vandaag de dag is er volop keuze uit een gigantisch aanbod van artikelen. In 1960 had men niet zoveel geld voor zulke extraatjes, toch werd het pakket zeer gewaardeerd. Ook anno 2003 heeft de gever veel aandacht voor de ontvanger van een pakket. Personeelsleden vinden het leuk als er 1 keer per jaar extra aan hen gedacht wordt. Het is een kleine geste, maar een groot gebaar, dat samenwerking, warmte en aandacht verwoordt.

De Tweede Kamer heeft besloten om de feestpakketten te belasten. Anja Kramer van www.kerstpakketten.nl heeft hierover in de afgelopen periode diverse gesprekken gevoerd: o.a. met mevrouw F.C. Giskes van de D66 fractie in de Tweede Kamer. Eén van de voorstellen van Anja Kramer was om de eindejaarsgeschenken tot een bedrag van 45.00 niet te belasten. Ook de werkgelegenheid staat de deze belasting maatregel onder druk: niet alleen wat betreft het inpakken van de kerstpakketten, ook het werk in de vele sociale werkplaatsen, waar mensen de artikelen voor de kerstpakketten verpakken komt in gevaar.

Juist in een tijd dat het economisch wat minder gaat, is het kerstpakket, ooit bedoeld als extraatje met de feestdagen, weer helemaal terug. Gezien het economische klimaat op dit moment, kan het kerstpakket veel betekenen. Een betekenis waarin men eens even nadenkt of we nu leven in een "economie" of een samenleving. In een prettige samenleving vaart ook de economie wel.

Aanvullende informatie nodig: kerstpakketten.nl
afdeling communicatie John W. Verschuren john@palfrey.nl 0255-515003 tel. 0255-525476 fax