Siebel


Toonaangevend onderzoeksbureau plaatst Siebel Systems bovenaan ranglijst van toonaangevende CRM-aanbieders op basis van gerealiseerde omzet

Onderzoek noemt Siebel Systems met overmacht belangrijkste aanbieder in CRM-markt

SAN MATEO, CA - 18 augustus 2003 - Uit een onlangs verschenen rapport van onderzoeksbureau IDC wordt Siebel Systems genoemd als de belangrijkste speler in de markt voor CRM-toepassingen. Volgens IDC had Siebel Systems in 2002 een aandeel van 17,1 procent van de wereldwijde markt voor CRM-applicaties. De dichtstbijzijnde concurrent kwam niet verder dan 6,2 procent.

IDC's 'Worldwide CRM Applications Competitive Analysis, 2003: 2002 Shares and Current Outlook' geheten studie is gebaseerd op zowel gerapporteerde als waargenomen trends en financiële gegevens. Bovendien hebben diepgaande onderzoeken en analyses naar aanbieders plaatsgevonden. IDC's concurrentieanalyse omvat 'marketing automation', 'sales automation' en klantenservice. Het rapport noemt 153 aanbieders op basis van de in 2002 gerealiseerde omzetten uit licenties en onderhoud. In het rapport geeft IDC ook aan dat de totale markt voor CRM-applicaties naar verwachting zal groeien tot iets meer dan 10,2 miljard dollar (gerealiseerde omzet) in 2007. Dat betekent dat gedurende deze vijf jaar een gemiddelde samengestelde groei van 7,7 procent per jaar zal worden gerealiseerd.

"Siebel Systems is traditiegetrouw de belangrijkste aanbieder op het gebied van CRM-toepassingen. Het bedrijf behield ook in 2002 deze toonaangevende positie", zegt Mary Wardley, vice president CRM Applications bij IDC. "Ook binnen de individuele CRM-segmenten van marketing automation, sales automation en klantenservice behoudt Siebel zijn nummer 1-positie. De dominante positie die Siebel Systems inneemt, wordt met name duidelijk gevoeld op het terrein waar Siebel Systems groot mee is geworden: sales automation. Het marktaandeel van Siebel Systems ligt in deze deelmarkt op 20,8 procent."

IDC definieert CRM-applicaties als enterprise applicaties die de klantgerichte businessprocessen binnen een organisatie automatiseren. Gezamenlijk dienen deze toepassingen voor het beheren van de gehele levenscyclus van een klant - inclusief het converteren van een prospect naar een klant - en helpen de organisatie bij het opbouwen en onderhouden van succesvolle relaties. De door IDC gesignaleerde positie van Siebel Systems vormt een weerslag van de unieke positie die het bedrijf inneemt als de enige aanbieder van enterprise applicaties waarvan de producten geheel zijn gericht op het aanbieden van eenvoudigere en snellere manieren om als organisatie klantgericht te worden.

Een klantgerichte organisatie presenteert één uniek gezicht naar de klant, waardoor de klant een consistente en kwalitatief hoogwaardige ervaring heeft wanneer men voor welk doel en op welke manier dan ook met de organisatie contact heeft. De meeste bedrijven zijn georganiseerd in divisies met ieder hun eigen communicatiekanalen met afnemers. Zij doen dus zaken op een manier waarbij de activiteiten van de individuele divisies van elkaar zijn losgekoppeld. Het resultaat hiervan is een inconsistent beeld naar de klant, hetgeen vaak tot frustraties bij afnemers leidt waardoor gemakkelijk kansen verloren kunnen gaan. Siebel Systems biedt geïntegreerde werkprocessen, flexibele software voor het beheren van de relaties met klanten en krachtige analysesoftware om zakelijke problemen te kunnen doorgronden en oplossen. De programmatuur van Siebel Systems kent bovendien een schaalbaarheid die de producten voor gebruikers van welke omvang dan ook interessant maakt. Bovendien beschikt Siebel Systems over veel en in de praktijk bewezen domeinkennis. Meer dan 3500 bedrijven en organisaties hebben inmiddels Siebel CRM gekozen om hun organisatie te veranderen. Onder deze klantengroep bevinden zich ruim veertig organisaties waar meer dan vierduizend eindgebruikers met Siebel-oplossingen werken. Bij zestien organisaties gaat het zelfs om tienduizend (!) of meer eindgebruikers. De voordelen van het gebruik van Siebel CRM zijn duidelijk: door het stroomlijnen van de werkprocessen en het aan verkoop-, marketing- en servicemedewerkers aanbieden van meer en vooral complete informatie over klanten kunnen klantgerichte organisaties succesvolle relaties met afnemers opbouwen en onderhouden die meer winst genereren, terwijl tegelijkertijd de operationele kosten omlaag kunnen.

"Siebel Systems blijft de toon zetten in de CRM-industrie", zegt David Schmaier, executive vice president van Siebel Systems. "Wij hebben meer organisaties geholpen om op succesvolle wijze CRM te implementeren dan onze vier belangrijkste concurrenten bij elkaar. Deze focus op het aanbieden van succesvolle CRM-oplossingen heeft het ons mogelijk gemaakt om opnieuw marktleider te zijn."

Over Siebel Systems

Siebel Systems Inc. (NASDAQ: SEBL) is de toonaangevende aanbieder van eBusiness-applicatiesoftware waarmee bedrijven producten en diensten aan klanten kunnen aanbieden, kunnen verkopen en service kunnen verlenen. Met wereldwijd meer dan 3500 klanten biedt Siebel Systems organisaties een reeks van 'best practices', CRM-, PRM- en ERM-toepassingen die volledig zijn afgestemd op individuele branches en sectoren en die zich bovendien in de praktijk ten volle hebben bewezen. Bedrijven kunnen hiermee klanten een superieure 'experience' bieden en winstgevende relaties met afnemers onderhouden. Siebel Systems beschikt wereldwijd over kantoren in meer dan 28 landen. Meer informatie is te vinden op www.siebel.com/nl.

Meer informatie:

Sandra Wasseur
Marketing Director Northern Europe
Siebel Systems
Telefoon: 020-5401000


1 Worldwide CRM Applcations Competitive Analysis, 2003: 2002 Shares and Current Outlook', IDC #289811, Mary Wardley, Robert Blumstein, juli 2003

© 1990-2003 Siebel Systems Inc. Alle rechten voorbehouden. Siebel en het Siebel-logo zijn merken van Siebel Systems Inc. en kunnen geregistreerd zijn in bepaalde landen en jurisdicties. Alle andere productnamen, merknamen, logo's en symbolen kunnen merken zijn van hun respectievelijke eigenaren.

Naar boven

Siebel in het nieuws

BusinessWeek Siebel Systems wederom geplaatst in haar IT 100, een jaarlijks rapport over de 100 best presterende bedrijven in de high-tech sector. Klik onderstaand voor recent verschenen artikelen over Siebel Systems.

Print

Broadcast

Contact informatie

Analyst Relations:
Tel: +1 (650) 477-4262
Stuur een e-mail

Public Relations:
Tel: +1 (650) 295-5455
Stuur een e-mail

Investor Relations
2207 Bridgepointe Parkway
U.S.A. San Mateo, CA 94404
Tel: +1 (650) 295-5656