PERSBERICHT - 2003-08-18

Gunstige indicatoren aanleiding voor goede verwachtingen

Wintergidsen Oad Reizen bieden elk wat wils

Hoewel het momenteel nog hartje zomer is, zijn de reisbureaus in ons land de afgelopen dagen al bevoorraad met reisgidsen voor het komende winterseizoen. Reisorganisatie Oad Reizen bracht een recordaantal van 21 reisgidsen voor winter 2003/2004 uit. De Holtense touroperator, behorend tot de drie grootste reisorganisaties van ons land, heeft positieve verwachtingen, aldus algemeen directeur G.W. Boven.

Er zijn een aantal indicatoren die gunstig stemmen. Zo maakt de koers van de dollar het reizen naar intercontinentale bestemmingen weer aantrekkelijk. Daarnaast hebben vrijwel alle wintersportgangers vorig jaar uitstekende sneeuwcondities gehad en dat motiveert natuurlijk ook om dit jaar weer te boeken.

Wintersportvakanties
De Sneeuwgids van Oad Reizen telt dit jaar een recordaantal van liefst 376 paginas. Net als de afgelopen jaren is Oad Nederlands grootste Oostenrijk-specialist. Echter, ook in Frankrijk en Italië breidde Oad zijn aanbod sterk uit. De ski- en langlaufmogelijkheden in Noorwegen, Zweden en Finland zijn gebundeld in een afzonderlijke Oad Scandinavië-gids.

Winterzon
Ook liefhebbers van winterzon kunnen volop bij Oad terecht. Vooral van de Canarische Eilanden verwacht Oad zeer veel. Wij hebben veel nieuwe accommodaties ingekocht, waaronder veel klinkende namen. Bovendien komen we met buitengewoon scherpe prijzen voor de dag, aldus directeur Boven. Ook manifesteert Oad zich sterk op de Algarve, de Spaanse Costas en in Egypte. Behalve vanaf Schiphol vliegt Oad deze winter ook vanaf de luchthavens van Münster, Düsseldorf en Keulen. Malta en Turkije (met veel tennis-, spa- en golfarrangementen) hebben eigen Oad-gidsen.

Luxe vakanties
In het luxe segment komt Oad met de z.g. Excellent-gids voor liefhebbers van luxe vliegvakanties en wellness. Zij kunnen met Oad terecht in tophotels aan de Spaanse Costas, de Algarve, de Turkse Riviéra, op de Canarische Eilanden, Madeira, Cyprus, Egypte, Bali, Maleisië, Thailand, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico en de Nederlandse Antillen.

Verre vakanties
Oad brengt daarnaast complete reisprogrammas naar verre bestemmingen op de markt. Bali/Indonesië, Maleisië, Thailand, Nepal, Mexico hebben elk een eigen Oad-gids. De gidsen Caribbean (met o.a. Aruba, Bonaire en Curaçao, Cuba en de Dominicaanse Republiek) en Zuidelijk en Oost-Afrika (met o.a. Zuid-Afrika, Kenia en Tanzania) completeren de verre vakantiebestemmingen van Oad Reizen.

Busreizen en stedenprogrammas
Oad Reizen brengt ook deze winter een breed scala busexcursie- en rondreizen uit met een winters tintje, zoals kerst- en nieuwjaarsreizen, wintersfeerreizen en langlaufaktiefreizen. Maar daarnaast zijn ook winterzonreizen naar Zuid-Europa en reizen naar tal van aantrekkelijke steden uit dit programma te boeken. Op luxe excursiereizen naar Bouillon en Zwitserland zet Oad de met veel luxe extras uitgeruste Excellent touringcars in. In het segment stedenreizen ten slotte, biedt Oad citytrips naar ca. 50 steden aan.

Noot voor de redactie (