3e persbericht van maandag 18 augustus 2003

Eindhoven 18-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van inbraak in auto aangehouden

Na een melding van een inbraak in een geparkeerde auto aan de Raiffeisenstraat, waarbij een DVD-speler werd weggenomen, stelde de politie maandagavond direct een onderzoek in de omgeving in. Op de Piazza konden rond half acht twee verdachte Eindhovenaren (34 en 44 jaar) aangehouden worden. Rond 20.15 uur werd op de Begijnenhof nog een derde verdachte, een 35-jarige Eindhovenaar, aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging aangehouden

In zijn woning in Stratum is maandag rond 13.00 uur een 33-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die ochtend een medewerkster van een instelling aan de Hooghuisstraat een vuurwapen hebben getoond toen hij naar zijn zin niet snel genoeg werd geholpen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verdachte van inbraak in auto aangehouden

Op de Fahrenheidstraat is na een onderzoek maandag rond 11.00 uur een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging om een auto te stelen op 8 augustus jl. vanaf een parkeerplaats aan de Insulindelaan. De betreffende auto werd aangetroffen met braakschade. De man is voor verder onderzoek de cel in gegaan.

Eindhoven: Politie houdt verdachte met vals paspoort aan

In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandagmiddag rond 17.15 uur een 18-jarig meisje uit Griekenland aangehouden. De verdachte probeerde met een vals paspoort een sofi-nummer te krijgen. Zij is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Oplettende beveiligingsmedewerkers houden fietsendief aan

Op de Piazza hebben beveiligingsmedewerkers maandag rond 17.10 uur een 45-jarige Eindhovenaar aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij zagen dat de verdachte een afgesloten fiets wegnam uit een fietsenrek. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Lage Dijk zijn maandag tussen 10.10 en 12.30 uur 1.109 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 93 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u. Ook op de Engelseweg is maandag op snelheid gecontroleerd. Tussen 13.30 en 15.30 uur werden op deze straat 1.680 voertuigen gecontroleerd, waarvan 69 bestuurders te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is hier 84 km/u, terwijl 50 km/u maximaal is toegestaan.

Bladel: Onder invloed

Op de Sniederslaan is maandagmiddag rond 16.10 uur een 49-jarige bromfietser uit Valkenswaard aangehouden. De man had te veel gedronken. Bij hem werd een promillage van 2,00 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem zal een proces-verbaal opgemaakt worden.

Eersel: Twee aanhangwagens gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Grote Aardweg zijn tussen donderdagmiddag en maandagmiddag 15.30 uur een autoambulance en een kiepaanhangwagen gestolen. Beiden zilverkleurig en van het merk Hapert. De aanhangwagens waren voorzien van de kentekens WG-XN-19 en WX-41-FB.

Gemert: Verdachte aangehouden

Op de Alde Biezenstraat is maandag rond 17.50 uur een 26-jarige inwoner van Gemert aanhouden. De verdachte zou kort voor zijn aanhouding op de Kapelaanstraat met een vuurwapen in zijn hand gezien zijn. De politie heeft een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Valkenswaard: Fietster gewond

Op de T-kruising Hazestraat Leenderweg is maandag rond 16.50 uur een 82-jarige fietster uit Valkenswaard in botsing gekomen met een 26-jarige automobilist, eveneens uit Valkenswaard. De vrouw reed over de Hazestraat en verleende op het eerder genoemde kruispunt geen voorrang aan de automobilist die van links over de kruisende weg aan kwam rijden. De vrouw liep nog onbekende verwondingen op.

Valkenswaard: Gestolen auto brandend aangetroffen

Vanaf de Maastrichterweg is maandag tussen 8.15 en 13.45 uur een auto gestolen. Het voertuig werd maandagavond rond 20.10 uur brandend aangetroffen op de John. F. Kennedylaan. De brandweer doofde het vuur.


---