7x24. nl

Prijsafspraak online software: 10% van koopprijs per jaar

AMSTERDAM, 20030818 -- Nu steeds meer bedrijven beschikken over snel internet gaan ook steeds meer producenten van zakelijke software ertoe over hun producten geschikt te maken voor online gebruik. De 'ouderwetse' manier, waarbij bedrijven software in een doos aanschaffen om deze vervolgens zelf te moeten installeren, wordt vervangen door het gebruik van online software. Online betekent direct starten, werken van elke PC, geen zorgen over onderhoud. Bedrijven hoeven niet te investeren, maar betalen een vast, laag bedrag per jaar voor het gebruik van de software. Dat lage bedrag is ook nog eens een inclusiefbedrag.



Een aantal aanbieders van online software (Applications Service Providers of ASP-ers) heeft besloten duidelijkheid te scheppen in hun prijsbeleid. Afgesproken is dat de prijs voorhet online gebruik van de software 10% per jaar zal bedragen van de prijs die het pakket bij aanschaf kost. Een boekhoudpakket van 3.500 euro kost dus online 350 euro per jaar.


Om de prijs nog harder te maken is tevens afgesproken de jaarprijs zoveel mogelijk een all-in prijs te laten zijn. De prijs van 350 euro per jaar is dan inclusief onderhoud, garantie, nieuwe versies, helpdesk en backups.


De bij het overleg betrokken ASP-ers zullen nu hun prijzen aanpassen en bekend maken.


De grootste aanbieder van online software voor bedrijven van 1 tot 500 werknemers is BedrijvenBank met haar producten www.7x24.nl.


De prijzen van www.7x24.nl zijn:
                                       Stand-alone Online *)

 Boekhouden                             3.500      350 p.j.
 Factureren                             3.500      350 p.j.
 Relatiebeheer (CRM) multi-user (max 5) 3.500      350 p.j.
 Relatiebeheer (CRM) single-user        1.900      190 p.j.
 Urenverantwoording multi-user (max 10) 3.500      350 p.j.
 

*) De online prijzen zijn inclusief onderhoud, garantie, nieuwe versies, helpdesk en backups.


Iedereen die kennis wil maken met het gebruik van online software kan tijdelijk de single-user versie van Relatiebeheer (Customer Relationship Management) gebruiken voor slechts 90 euro ex BTW per jaar.