ADO Den Haag

PERSBELEID ADO DEN HAAG

PERSAFDELING ADO DEN HAAG

Bezoekadres:

Droogleever Fortuynweg 26
2533 SR Den Haag

Postadres:
PB 32400
2503 AC Den Haag

Telefoon: 070-3054500
Fax: 070-3054599

Contactpersoon: Mark Jansen

E-mail: m.jansen@adodenhaag.nl
Tijdens kantooruren: 070-3054507
Buiten kantooruren (uitsluitend voor dringende zaken): 06-18817396

Wij hechten aan een goede relatie met vertegenwoordigers van de media. Om een vlotte samenwerking te bevorderen hebben wij een aantal richtlijnen op papier gezet.

Mark Jansen is het aanspreekpunt voor alle verzoeken die te maken hebben met pers. Voor al uw vragen kunt u dan ook bij hem terecht.

ACCREDITATIE EN BEZOEK WEDSTRIJDEN ADO DEN HAAG

Persingang

Vertegenwoordigers van de pers kunnen toegang tot het stadion verkrijgen via de hoofdingang van het stadion, ingang Business Lounge. Zij kunnen zich vervolgens naar de persruimte begeven, die gesitueerd is in de ruimte op het pleintje tussen de Zuid- en Westtribune (gebouw 'TOP Catering').

Persruimte
Vanaf twee uur voor aanvang van de wedstrijden fungeert de persruimte als ontvangstruimte voor de aanwezige journalisten. Na afloop van de wedstrijd vindt de persconferentie hier plaats, evenals de interviews met spelers en trainers.

De journalisten krijgen de gelegenheid spelers te spreken direct buiten de persruimte, de zgn. 'mixed zone', of in de persruimte. Alleen personen in het bezit van een NSP-kaart of een ADO Den Haag-persdagkaart hebben toegang tot het plein.

Persaccreditaties
Mediavertegenwoordigers aangesloten bij de NSP kunnen op vertoon van hun lidmaatschapkaart toegang verkrijgen tot de parkeerplaats, perstribune en de persruimte.

Journalisten die niet in het bezit zijn van een NSP-kaart dienen tenminste twee werkdagen voor de wedstrijd een accreditatie aan te vragen door een e-mail te versturen aan pers@adodenhaag.nl. In uw e-mail dient u de volgende informatie te vermelden:

Naam van de te accrediteren personen
Medium
Telefoonnummer
Evt. additionele wensen

ADO Den Haag zal vervolgens, veelal in overleg met de NSP, beoordelen of de betreffende journalist in aanmerking komt voor een persdagkaart. Journalisten die een accreditatie krijgen toegewezen kunnen hun persdagkaart voor aanvang van de wedstrijd bij de ingang van de business lounge (die tevens als persingang fungeert) afhalen.

Accreditatie bij 'topwedstrijden'

Bij wedstrijden waarbij de toeloop van de verschillende media het aantal plaatsen op de perstribune overtreft, schakelt ADO Den Haag de NSP in om de accreditatie te regelen. Contactpersoon bij de NSP is Marina Witte.

NSP-consulent
De NSP-consulent voor het huidige seizoen is Jan-Hermen de Bruyn. De NSP-consulent bemiddelt wanneer daartoe aanleiding is tussen de media en de club en rapporteert over de kwaliteit van de mediavoorzieningen aan de NSP.

Parkeren
Met betrekking tot het parkeerbeleid voor journalisten geldt dat een NSP-kaart gelijk staat aan een parkeerkaart. Echter, in het huidige Zuiderparkstadion hebben wij de beschikking over een gering aantal parkeerplaatsen. Om die reden is het niet ondenkbaar dat, met name bij de drukkere wedstrijden, de capaciteit ontoereikend is voor het aantal mediavertegenwoordigers dat de wedstrijd bezoekt. Wij adviseren u in dat geval in de directe omgeving van het Zuiderpark parkeren, bijvoorbeeld op de parkeerplaatsen bij BowlingWorld of aan de Melis Stokelaan.

Voor risicowedstrijden (dit seizoen FC Utrecht, Feyenoord en Ajax) kan een aangepaste regeling gelden met betrekking tot het parkeren. Wij zullen u hiervan tijdig op de hoogte brengen per e-mail.

INTERVIEWS BUITEN WEDSTRIJDDAGEN

Persdag

ADO Den Haag zal iedere week op een vaste dag de pers de kans bieden spelers te interviewen (met name voor wedstrijdgerelateerde interviews).

Er is voor gekozen om de persdag op de vrijdag te laten plaatsvinden, aangezien ADO Den Haag haar meeste wedstrijden op zaterdag en zondag zal spelen. Mocht er niet op zaterdag gespeeld worden, dan kan er in goed overleg voor een andere dag gekozen worden. U wordt hiervan tijdig op de hoogte gebracht. Wanneer ADO Den Haag op zondag speelt, dan zal de persdag ook op vrijdag plaatsvinden.

De trainers en spelers zullen gedurende een uur beschikbaar zijn voor het beantwoorden van vragen van journalisten (zowel schrijvende pers, radio als TV). Doorgaans zal dit uur plaatsvinden van 13.00 tot 14.00 uur.

Het verzoek is tenminste een dag van tevoren per e-mail aan Mark Jansen door te geven welke speler men wenst te spreken. Vervolgens wordt zo spoedig mogelijk telefonisch of per e-mail een tijdstip toegewezen waarop de desbetreffende speler hen te woord zal staan.

Indien ook een foto gemaakt dient te worden van een speler, kan men dit van tevoren aangegeven bij Mark Jansen, net name betreffende de kleding die de speler dient te dragen, zodat hij hier tijdig rekening mee kan houden.

Alle interviews vinden plaats in de persruimte van ADO Den Haag. Mark Jansen zal gedurende het hele uur aanwezig zijn in de persruimte voor het beantwoorden van uw vragen.

Voor interviews die meer tijd vragen (uitgebreidere, niet wedstrijdgerelateerde verhalen) zal een uitzondering worden gemaakt en ook gedurende de week worden afgesproken met een speler.

Overige interviewaanvragen

Wij verzoeken u aanvragen voor interviews te laten verlopen via de communicatieafdeling van ADO Den Haag. Aanvragen kunt u bij voorkeur per e-mail of per fax indienen. Geef hierin duidelijk aan wie u wilt spreken, hoeveel tijd u nodig heeft en wat de insteek van het artikel is. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

Telefonische interviews

Journalisten kunnen wanneer zij een afspraak maken altijd langskomen bij ADO Den Haag voor een interview. Een face-to-face interview is dan ook het uitgangspunt voor ieder interview.

Indien een journalist desondanks (bijvoorbeeld omwille van een deadline) een telefonisch interview wil afnemen, zal Mark Jansen dit verzoek bij de speler neerleggen.

Indien een speler heeft toegezegd mee te werken aan een telefonisch interview, zal Mark Jansen vervolgens het telefoonnummer van de betreffende journalist geven aan de speler met het verzoek de journalist te bellen.

De persafdeling zal vervolgens nagaan bij de speler of het interview reeds heeft plaatsgevonden.

Bijwonen trainingen

Uiteraard zijn persvertegenwoordigers welkom bij de trainingen van ADO Den Haag. De trainingstijden zijn doorgaans te vinden op de website van de club.

Indien u na afloop van de training een speler of trainer wenst te spreken, vragen wij u dit voorafgaand aan het bezoek te melden, zodat wij iedereen hierover tijdig kunnen informeren. Het is toegestaan foto's te maken van de training of de training te filmen. De enige restrictie is dat wij u verzoeken niet het veld zelf te betreden en de training te volgen van achter de reclameborden, om een zo ordentelijk mogelijk verloop van de training te waarborgen.


---- --