EVD


Roemenië: kansen in de energiesector

---

Roemenië heeft grote ambities op energiegebied. In de Balkanregio wil Roemenië de belangrijkste energieleverancier worden. De verbindingen met Servië, Hongarije, Oekraïne en Bulgarije liggen er al, maar die zijn nu veelal nog onderbenut.
Op het gebied van energieproductie en -distributie wordt veel geld gestoken in de harmonisatie met de EU. De privatiseringen en moderniseringen van Roemeense energiebedrijven trekken veel geïnteresseerde Westerse bedrijven aan. Er staan grootscheepse investeringen op stapel bij onder meer:

* Hidroelectrica: 150 miljoen US dollar voor de upgrading van waterkrachtcentrales aan de Lotru-, Olt- en Bicazrivier;
* Rompetrol: 2,1 miljoen US dollar voor uitbreiding en modernisering van hun activiteiten op het gebied van olie-exploratie;
* Transelectrica: 20 miljoen euro voor aanleg van een elektriciteitsverbinding tussen Oradea en Bekescsaba, Hongarije;
* Electrica: 300 miljoen euro om 93.000 woningen aan te sluiten op elektra.

De meeste projecten worden gefinancierd met hulp uit het buitenland.

18.08.2003
---

Bron: Invest Romania (6 p.)
Nummer: 105047
Zie ook:
Roemenië: energie

Open het originele document via:
Open brondocument
Wat is InfoPlus?

De volledige tekst is op te vragen via het formulier kopieaanvraag. Vermeld steeds uw eigen faxnummer. Wij versturen géén kopieën per e-mail, alleen per fax of per post. Kosten: bij meer dan 50 pagina's 0,20 euro per pagina en 5,00 euro administratiekosten. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij de informatiemanager ROEMENIË (Isabel Fortunato), e-mail ROEMENIË, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 17.