Gemeente Dalfsen

05/08/2003

Presentatie kunstwerk voor Polhaarweg/Thomas a Kempislaan

De vaste kunstcommissie van de gemeente Dalfsen is bezig met de voorbereidingen voor het realiseren van een kunstwerk op de locatie aan de Polhaarweg/Thomas a Kempislaan. Het College van Burgemeester en Wethouders van Dalfsen heeft hiervoor een budget beschikbaar gesteld.

De commissie heeft voor deze locatie inmiddels een voorlopige keuze gemaakt. De voorkeur gaat uit naar een beeldend kunstwerk van de landelijk bekende kunstenaar Fons Bemelmans uit Eijsden. De heer Bemelmans staat bekend om zijn prachtige bronzen beelden.

Op dinsdag 19 augustus presenteert de kunstcommissie het werk van Bemelmans in De Trefkoele aan de Ruigedoornstraat 108. De avond begint om 19.30 uur. Rond 19.45 uur geeft de kunstcommissie een toelichting op de keuze voor het werk van Bemelmans en de procedure rond dit kunstwerk. Daarna is er gelegenheid om kennis te nemen van het werk van de kunstenaar en vragen te stellen.

De kunstcommissie heeft de financiering op dit moment nog niet helemaal rond. Zoals het er nu uitziet, zal enige zelfwerkzaamheid noodzakelijk zijn. De vaste kunstcommissie wil hiervoor onder andere een beroep doen op de omwonenden van de uitgekozen locatie. Op 19 augustus wil de commissie ook over dit onderwerp van gedachten wisselen met de buurt.

De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 21.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.