FloraHolland, v/h Bloemenveiling Holland


Productshow Alstroemeria, Bouvardia en anjer bij FloraHolland vestiging Rijnsburg (07-08-03)

Rijnsburg - In de showruimte van FloraHolland vestiging Rijnsburg zijn van dinsdag 19 tot en met dinsdag 26 augustus tal van moderne arrangementen te zien waarin Alstroemeria, Bouvardia en anjers zijn verwerkt. Naast de gangbare soorten zijn er ook enkele exclusieve cultivars te zien van de Alstroemeria en de anjers. Dezelfde show is ook bij diverse exporteurs in binnen- en buitenland opgesteld.

Bijna 90% van de aanvoer van Alstroemeria is afkomstig uit Nederland. Hoewel er praktisch geen uitbreiding plaatsvindt in de alstroemeriateelt, is er toch sprake van een groeiende aanvoer. Dit is vooral toe te schrijven aan een hogere productie van het gewas. In de show zijn de soorten te zien die het meest aangevoerd worden, zoals 'Virginia' en Granada'. Daarnaast zijn in de show ook exclusievere soorten zoals 'Alysia', 'Bourgogne', 'Red Velvet' en 'Mango' te vinden.
De Bouvardia is een schaars en exclusief product waarvan de aanvoer uitsluitend uit Nederland komt. In de showruimte zullen diverse soorten uit de 'Daphne'-serie getoond worden.
In de productshow zijn zowel trosanjers als standaard anjers te zien. Bij beide soorten is de aanvoer het afgelopen jaar behoorlijk gedaald (zo'n 14%). Van de trosanjer zijn onder andere de cultivars 'Scarlette', 'Eureka', 'Fleurette' en 'Picaro' te zien. Bij de standaard anjers zijn dat bijvoorbeeld exclusieve cultivars uit de 'Primero'-serie.

De productshow wordt ondersteund met promotiemateriaal van Bloemenbureau Holland dat ontwikkeld is voor de promotiecampagne 'Fiesta Alstroemeria'. Vanaf 15 september gaat deze op Nederlandse bloemisten en consumenten gerichte campagne van start.


---

Rijnsburgs Bloemencorso op vrijdagavond al te zien bij FloraHolland vestiging Rijnsburg (07-08-03)

Rijnsburg - Op vrijdagavond 15 augustus, de avond voordat het bloemencorso door de streek rijdt, vindt de corsoshow plaats. Het Rijnsburgs Bloemencorso staat dan opgesteld in de veilinghallen van FloraHolland vestiging Rijnsburg. Tijdens de corsoshow zijn de elf praalwagens, twee muziekwagens en zo'n veertig personenauto's van dichtbij te bewonderen. Het Rijnsburgs Bloemencorso verwerkt dit jaar een aantal uitvindingen in de bloemen. Het vliegtuig, de grammofoon, de zandloper, het boek, de fiets, de microscoop en de film zijn enkele voorbeelden van praalwagens die onder het motto 'Bloemen, goed gevonden' te zien zijn.

FloraHolland is in het corso vertegenwoordigd met de praalwagen 'Tijdmeting'. Een toepasselijke praalwagen, omdat tijd en snelheid in de bloemenhandel belangrijke gegevens zijn. De bloemenpracht op de praalwagens in de veilinghallen wordt omlijst door een show die de Lionsclub Rijnsburg-Valkenburg organiseert ten behoeve van bijzondere projecten in verzorgingshuizen in Rijnsburg en omgeving. In de veilinghallen zijn eveneens vele producten te bewonderen die kwekers van FloraHolland beschikbaar hebben gesteld voor de jaarlijkse VKC-keuring. De aangeleverde producten dingen mee naar de prijzen voor beste zomerbloem, beste knol/bolgewas en een prijs in de categorie 'diverse snijbloemen'.

De veilinghallen van FloraHolland vestiging Rijnsburg aan de Laan van Verhof 3 zijn op vrijdagavond 15 augustus geopend van 18.00 tot 22.00 uur.

Fotobijschrift: Alle corso-voertuigen zijn de avond voordat het corso door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk rijdt al te zien in de veiling.

Go top
---

vanuit zes sierteeltlocaties op de fiets om extra geld in te zamelen