Gemeente Maastricht

Inkom 2003

Dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 augustus is het weer zover: de Inkom. De jaarlijkse algemene introductieweek voor alle eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Zuyd en Universiteit Maastricht.

Als student in Maastricht, wat nu?

Veel studenten hebben een woonruimte in Maastricht waar zij door de week verblijven, maar in het weekend zijn zij veelal op het ouderlijk adres. Wat zij meestal niet weten is, dat zij zich wettelijk moeten inschrijven op het adres waar ze de meeste tijd verblijven. In dit geval zal dat dus waarschijnlijk Maastricht zijn. Er zijn drie mogelijkheiden:

U verhuist binnen Maastricht naar een ander adres

U verhuist vanuit een andere Nederlandse gemeente naar Maastricht

U verhuist vanuit het buitenland naar Maastricht

Klik op een van deze mogelijkheden om meer te weten te komen. Bij sommige opties kunt u ook meteen het betreffende formulier downloaden.

Waarom inschrijven?

Los van het feit dat u wettelijk verplicht bent om u in te schrijven op het adres waar u de meeste tijd woont, heeft het ook zo zijn voordelen. U kunt namelijk alle (gemeentelijke) zaken door de week in Maastricht regelen. Bijvoorbeeld een nieuw paspoort aanvragen. Misschien komt u voor huursubsidie in aanmerking. Ook hebben veel instanties een bewijs van inschrijving nodig. Dit uittreksel krijgt u alleen in de gemeente waar u staat ingeschreven.

Meer informatie over de Inkom 2003

In de Stadskrant van 13 augustus 2003 vindt u een artikel over de Inkom 2003.