Heuvelrug 09.45 uur

Utrecht 19-8-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole
COTHEN Bij een verkeerscontrole op de N229 zijn maandag 18 augustus tussen 17.00 en 18.00 uur 6 automobilisten bekeurd voor het rijden zonder autogordel, het rijden over een doorgetrokken streep en het rijden zonder rijbewijs.

Snelheidscontrole
AMERONGEN- Maandag 18 augustus zijn op de Bergweg, Achterweg, Friesesteeg en Slaperdijk met de radarauto snelheidscontroles gehouden. 81 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de Bergweg, 135 km/h. De overtreders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

BOSBRAND
DRIEBERGEN - Op maandag 18 augustus is er in het gebied Bornia bij Driebergen een bosbrand ontstaan.

Om 23.30 uur kwam bij de regionale alarmcentrale van de brandweer een melding binnen van een brand in bosgedeelte Bornia tussen Driebergen en Austerlitz. Meerdere mensen hadden een brandlucht geroken en daarop de brandweer gebeld. Bij aankomst bleek het te gaan om een oppervlak van ongeveer 100 bij 150 meter.

De brand was in een heuvelrijk gebied en daardoor moeilijker bereikbaar. Daarom werd, naast de tankautos van Driebergen en Austerlitz, het peloton Heuvelrug ingezet. De volgende korpsen zaten in dit peloton: Renswoude, Maarsbergen, Amerongen, Rheden, Leersum en Elst.

Ook werd een helikopter van de KLPD ingezet. Deze stelde vast dat het om 1 brandhaard ging. De politie sloot de weg in Driebergen af bij de Traay en op de kruising Traayweg, Oude Potweg. Er was geen direct gevaar voor burgers en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Om 03.40 uur werd het sein brandmeester gegeven. Dit hield in dat vanaf dat moment de brandhaard onder controle was en het vuur verder geblust kon worden. De brandweer van Driebergen en Austerlitz en het peloton Heuvelrug werden omstreeks 06.30 uur afgelost door korpsen uit Wijk bij Duurstede, Soest, Bilthoven en Bunschoten. Naar verwachting zal het nog ongeveer tot 11.00 uur duren totdat het vuur compleet is geblust.

De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet duidelijk en wordt nader onderzocht door de recherche.