Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 19-8-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Beroving
UTRECHT In de nacht van maandag 18 op dinsdag 19 augustus vond op de Seinedreef een beroving plaats, waarbij de verdachten de auto van het slachtoffer meenamen.

Omstreeks 00.10 uur belde een 37-jarige man uit Amersfoort naar de politie om te melden dat hij zojuist was beroofd van zijn auto. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer aan. De Amersfoorter verklaarde dat hij zijn auto had geparkeerd om even te pinnen. Na het pinnen liep hij terug naar zijn auto en werd hij aangesproken door twee mannen.

De mannen vroegen de weg. Nadat het slachtoffer de weg had gewezen, werd hij plotseling door de verdachten aangevallen. Hij werd geschopt en geslagen en moest onder bedreiging van een steekvoorwerp zijn sleutels van de auto, portemonnee en mobiele telefoon afgeven. Na de beroving reden de verdachten weg in de richting van de Zamenhofdreef.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg heeft de politie maandagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man 63 jaar en afkomstig uit Utrecht - kreeg omstreeks 21.55 uur een stopteken en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau werd duidelijk dat hij 355 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur werd hij naar huis gestuurd.

Gestolen motorscooter aangetroffen na achtervolging UTRECHT De politie heeft maandagavond een motorscooter in beslaggenomen na een achtervolging.

Een motoragent surveilleerde omstreeks 18.35 uur op de Damstraat. Vanaf de Vleutenseweg zag hij twee scooters aan komen rijden. Bij het zien van de agent reden de scooters ieder een kant op. De motoragent besloot één van de scooter te achtervolgen. Na een achtervolging door de wijk Lombok reed de 17-jarige bestuurder uit Utrecht zich vast in de Damstraat.

De man liet de scooter vallen en rende weg. De agent herkende de bestuurder en besloot de achtervolging te staken en bij de motorscooter te blijven. Uit onderzoek bleek namelijk dat de motorscooter van diefstal afkomstig was. De verdachte zal zich binnenkort op het bureau moeten melden.