Ingezonden persbericht

Persbericht

XB Networks verzorgt breedbandverbindingen voor Canon

Samenwerking ten behoeve van Canons automatiseringsoplossingen

Almere, 19 augustus 2003 - XB Networks is een samenwerking aangegaan met Canon Nederland voor de verzorging van de breedbandverbindingen die onderdeel uitmaken van Canons automatiseringsoplossingen. De overeenkomst met XB Networks betekent een uitbreiding van het Canon-automatiseringsaanbod met volledig beheerde datacommunicatiediensten, zoals internettoegang, thuiswerkaansluitingen en Virtual Private Networks (VPN's) voor het koppelen van vestigingen en locaties.

Onder de noemer 'Connect-iT' biedt Canon sinds enige tijd automatiseringsoplossingen aan voor het MKB. Deze oplossingen omvatten alle aspecten van de kantoorautomatisering en het documentenbeheer, en zijn gebaseerd op Canons multifunctionele randapparaten. Het Connect-iT aanbod bestaat uit standaardaanbiedingen die zijn uit te breiden met maatwerk. Contractpartner voor de eindgebruiker is Canon Nederland, dat ook diverse financieringsmogelijkheden biedt - met inbegrip van een vaste maandprijs per werkplek. Canon is diverse samenwerkingen aangegaan om het Connect-iT totaalaanbod in de markt te kunnen zetten. Aan XB Networks gingen overeenkomsten vooraf met Hewlett-Packard, KPN Telecom, Microsoft en Siemens Nederland.

"Canon heeft zich ten doel gesteld om binnen vijf jaar marktleider in ICT te zijn", zegt Martin Trampe, president van Canon Nederland. "Daarin zijn onze samenwerkingen met hoogwaardige partners van groot belang, omdat zij Canon in staat stellen totaaloplossingen aan te bieden die het Canon-portfolio overstijgen. XB Networks bevindt zich daarbij in uitstekend gezelschap. XB Networks helpt Canon haar ambities te realiseren en maakt dat we nu ook verzorgde datacommunicatiediensten kunnen leveren."

Met een breedbandverbinding van XB Networks tussen de verschillende locaties van een onderneming, beschikt iedere werknemer over dezelfde ICT-omgeving, geregeld op één centraal punt. Het concept biedt tevens één centrale helpdesk voor iedere vraag. Een telefoontje naar deze helpdesk en ieder probleem wordt professioneel opgelost. "XB Networks levert complete en beheerde datacommunicatie aan het MKB, waardoor deze ondernemingen zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Onze visie ligt daardoor in lijn met wat Canon voor ogen staat met Connect-iT, wat zeker heeft bijgedragen aan Canons keuze voor XB Networks. Door de samenwerking nemen we ondernemingen en instellingen de ICT-zorg uit handen. Netwerk- en datacombeheer worden volledig verzorgd, de kosten zijn volledig budgetteerbaar en er is altijd sprake van duidelijke leveringsvoorwaarden", aldus Erik van Laar, algemeen directeur XB Networks.


---

Canon Nederland NV
Canon is de toonaangevende, innovatieve leverancier van beeldverwerkings- en informatietechnologie-oplossingen voor consumenten en de zakelijke markt. Canon Nederland richt zich op twee markten:

- zakelijke netwerkapparatuur: oplossingen met inbegrip van fotokopie, printer, scanner en fax en digitaal documentenbeheer;
- consumenten-beeldverwerking: fotografische apparatuur, bestaande uit analoge en digitale camera's en camcorders, en Bubble Jet en overige (foto-)printers. Canon Nederland maakt onderdeel uit van Canon Europa, dat op zijn beurt een divisie is van Canon Japan. Canon Nederland is gevestigd in Hoofddorp en er werken ruim 500 mensen.

XB Networks
XB Networks is een ervaren leverancier van breedbanddatacommunicatie en richt zich vooral op kleine en middelgrote bedrijven. Omdat bedrijven vragen om een werkende voorziening voor hun datacommunicatie, levert XB Networks complete diensten. Dat betekent installatie op locatie, bandbreedte, monitoring en beheer. Doordat XB Networks volledig leveranciersonafhankelijk is, kan het bedrijf in geheel Nederland diensten aanbieden en haar klanten continuïteit garanderen. Samen met de klant bepaalt XB Networks de oplossing en bijbehorende diensten. Het portfolio omvat samengevat: complete lP VPN's met telewerkoplossingen, Access-diensten (inbelverbindingen, DSL, Leased Lines en glasvezelverbindingen), Hosting en Co-locatie. XB Networks onderscheidt zich door korte communicatielijnen, een persoonlijke benadering en optimale service afspraken. Deze afspraken legt XB Networks vast in Service Level Agreements, zodat de klant weet wat verwacht kan worden.Ingezonden persbericht