Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

b.g.g. 0900-8844



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


(1)

19 augustus 2003



Emst- diefstal uit horecagelegenheid


Een 59-jarige vrouw uit Emst deed aangifte van inbraak. In de nacht van 17 op 18 augustus is er ingebroken bij een horecagelegenheid aan de Hoofdweg in Emst. De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. Vervolgens werd er binnen tevergeefs een lege gokkast opengebroken. Tot op heden wordt er uit het pand niets vermist.



Elburg/'t Harde/Doornspijk-verkeerscontrole


Op 18 augustus een surveillance gehouden in Elburg, 't Harde en Doornspijk.
Resultaat:

2 bekeuringen voor het niet handsfree bellen

1 bekeuring voor het onnodig voeren van mistlampen
2 bekeuringen voor het niet dragen van de autogordel
1 bekeuring voor rijden met een bromfiets in een voetgangersgebied
5 bekeuringen voor fout parkeren

1 bekeuring voor rijden zonder helm.



Elburg- controle snelheid


In de nacht van 18 op 19 augustus een snelheidscontrole d.m.v. laser gehouden in Elburg op de Oostelijke Rondweg. (toegestane snelheid 60 km/uur). 3 bekeuringen uitgeschreven. Hoogste overtreding bedroeg 89 km/uur.



Ermelo- diefstal uit bedrijf


Op maandag 18 augustus deed een 56-jarige vrouw uit Ermelo aangifte van diefstal uit een bedrijf aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo. De diefstal is gepleegd in de nacht van 17 op 18 augustus. De daders zijn binnen gekomen door een tegel door een ruit te gooien. Eenmaal binnen hebben de daders een radio/cd-speler uit het bedrijf ontvreemd. Het totale schadebedrag is onbekend.



Ermelo- Diefstal vanaf campingterrein


Op maandag 18 augustus deed een vrouw aangifte van diefstal van geld uit de receptie van een camping aan de Fazantlaan in Ermelo. De diefstal is gepleegd tussen 17 augustus 23.00 uur en 18 augustus 07.30 uur. De daders zijn de receptie binnengekomen door een raam te forceren. De daders hebben geld uit de kassa meegenomen. Verder wordt er niks vermist. Het totale schadebedrag is onbekend.



Ermelo- Verkeersongeval met letsel


Op maandag 18 augustus kwam er een melding binnen van een verkeersongeval met letsel op de N302 in Ermelo. Een 42- jarige vrouw uit Garderen kwam met haar auto vanaf een erf rijden en wilde linksaf de Flevoweg oprijden. Alhoewel ze langzaam reed, zag zij een van rechtskomende 47- jarige racefietser uit Ermelo over het hoofd. Het gevolg was dat een aanrijding tussen de auto en de fietser, waarbij de fietser ten val kwam. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Enige tijd later bleek dat de man geen blijvend letsel aan het ongeval had overgehouden.


---- --


038-375 10 50