Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht 19-8-2003 - Persberichten district Eemland zuid.

Rijden onder invloed
AMERSFOORT- Op de Nijverheidsweg noord werd een man aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol had gereden. Omstreeks 15.00 uur reed een 51-jarige man uit Amersfoort tegen een autowasinstallatie aan. De politie werd gewaarschuwd en constateerde dat de man gedronken had. Hij ademanalyse weer uit dat de man 585 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Roze boom omgezaagd
AMERSFOORT- Op maandagavond werd een boom omgezaagd door een groep nog onbekende jeugd. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie de melding dat een groep jeugd een roze boom had omgezaagd. De agenten gingen poolshoogte nemen en zagen de jeugd wegrennen. Een 30-jarige vrouw uit Amersfoort liep bij de groep en kon worden aangehouden. Hij bleek achteraf niets met de zaak te maken te hebben en werd weer heengezonden. De boom was een onderdeel van een kunstwerk.

Pompbediende overleden
AMERSFOORT Op zaterdag 16 augustus werd een 50-jarige pompbediende aangereden door een 27-jarige automobilist uit Eemnes die benzine wilde stelen. De man raakte zwaar gewond en is afgelopen nacht aan zijn verwondingen overleden.

De Eemnesser had getankt bij een pompstation aan de A1 bij Amersfoort Noord en wilde wegrijden zonder te betalen. De 50-jarige Harderwijker, die medewerker is bij het pompstation, wilde de man hierop aanspreken en liep naar de auto. Toen hij tot vlak voor de auto genaderd was, gaf de bestuurder plotseling vol gas en schepte hiermee de pompmedewerker.

Vervolgens probeerde de 27-jarige man via heftig remmen, gas geven en slingerbewegingen om de pompmedewerker van zijn motorkap te krijgen. Na enkele tientallen meters viel deze van de auto waarop de Eemnesser er vol gas vandoor ging. De pompbediende liep ernstig hersenletsel op en ligt in kritieke toestand in het UMC.

Na onderzoek van de politie kon de man worden aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Eemland zuid;0900-8844.