Politie Groningen

Persberichten disndag 19 augustus 2003

Provincie Groningen 19-8-2003 -

Groningen: Delfzijlster (23) voor vernielingen aangehouden De politie kreeg maandagnacht een melding dat er vernielingen gepleegd werden aan autos op de Vondellaan. Agenten troffen op de straat twee mannen aan. Een van de mannen, een 23-jarige man uit Delfzijl, werd door een getuige herkend als degene die vernielingen aan de autos had aangericht. De zwaar onder invloed zijnde man werd eerst ter ontnuchtering ingesloten en wordt verhoord voor de vernielingen.

Groningen: opstootje na lichte botsing
Op de Stadsweg troffen agenten maandagavond meerdere mannen aan die met elkaar aan het vechten waren. De agenten scheidden de partijen waarbij de agressie van twee betrokkenen, een 21-jarige en een 30-jarige Groninger zich tegen de politie keerde. Tegen beide mannen werd pepperspray ingezet waarna de gemoederen enigszins bedaarden. Ter plekke bleek de oorzaak van de vechtpartij een lichte aanrijding te zijn tussen de 21-jarige bromfietser met de 30-jarige fietser. Steeds meer omstanders bemoeiden zich met de aanrijding waarna het tot een vechtpartij kwam. De politie hield nog drie mannen uit Groningen (16, 18 en 22 jaar) aan voor openlijke geweldpleging. Alle vechtersbazen werden naar het bureau gebracht en na verhoor met een proces-verbaal op vrije voeten gesteld.

Groningen: motorrijder onderuit op Stationsweg
Een 59-jarige motorrijder uit Drouwen ging maandagmiddag bij de voetgangersoversteekplaats op de Stationsweg met zijn motor onderuit. Aan de sporen was te zien dat de man met een slippend voorwiel op het wegdek terecht was gekomen. Hij werd met armletsel en kneuzingen voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: rijden onder invloed
Bij een snelheidscontrole op de Rijksweg maandagnacht werd een 27-jarige automobilist uit Leeuwarden betrapt met een snelheid van 90 km per uur (50 km per uur limiet). Bij het uitschrijven van de bon werd een alcohollucht waargenomen waarna de man moest blazen. Zijn score was 1.0 promille en hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Bij de snelheidscontrole waarbij 25 voertuigen werden gecontroleerd werden verder nog 4 bekeuringen uitgeschreven. Hoogste overtreder reed 98 km per uur.

Groningen: opgebracht wegens dronkenschap
De politie bracht maandag drie mannen op voor openbare dronkenschap Een 18-jarige jongen lag ochtends in een portiek aan de Ubbo Emmiussingel en kon niet meer op zijn benen staan. Een 42-jarige Eeldenaar lag avonds laveloos op de trappen van het politiebureau. Op de Vismarkt liep een 19-jarige man uit Haren zeer dronken langs activiteiten van de Keiweek. Hij viel mensen lastig en werd aangehouden. Na het uitslapen van hun roes in de dronkemanscel kregen de mannen een proces-verbaal.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK