Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 19-08-2003
Persberichten dinsdagmorgen 19 augustus 2003 Perspiket door Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Getuigen gezocht van botsing tussen fietsers
ASSEN Een 43-jarige fietser uit Assen raakte maandagmiddag omstreeks kwart voor één aan de Gedempte Singel gewond nadat hij op een andere fietser was gebotst. De man fietste over de Singel en ging richting Koopmansplein. Ter hoogte van een boekenwinkel stond een vrachtwagen geparkeerd, waardoor het fietspad smaller werd. Achter de vrachtauto kwam plotseling een fietser vandaan en het gevolg was een aanrijding tussen beide fietsers. De inwoner van Assen kwam ten val en liep letsel op aan zijn hand (hij miste het topje van zijn duim). De politie is op zoek naar de andere betrokkene, een jongeman van ongeveer twintig jaar oud en andere getuigen van het voorval. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Getuigen aanrijding gezocht
WITTELTE Maandagavond rond 18.30 uur raakten twee bestuurders, een 36-jarige vrouw uit Diever en een 79-jarige man uit Smilde, betrokken bij een aanrijding op de Rijksweg tussen Uffelte en Wittelte. Beide autos wilden een tractor inhalen waarbij de vrouw in de linker berm terechtkwam. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844, aangezien de oorzaak van de aanrijding nog niet duidelijk is. De betrokkenen spreken voornamelijk over de bestuurder van de tractor en de bestuurder van een rode auto als mogelijke getuigen.

Aanrijding onder invloed
EELDE Maandagavond rond kwart voor zeven kreeg de politie een melding binnen dat er een auto op de Hoofdweg in de bocht rechtdoor was gereden en tegen een paaltje tot stilstand was gekomen. Beide inzittenden waren tegen de voorruit geklapt. Gezien de grote sterren in de voorruit droegen de inzittenden vermoedelijk geen gordel. De bijrijder is ter controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder, een 53-jarige inwoner van Paterswolde, is aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 620 ugl. De man kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt. Zijn rijbewijs is eveneens ingevorderd.

Rijden onder invloed
ASSEN Een 44-jarige man uit Assen kreeg maandagavond omstreeks 20.00 uur een proces verbaal wegens het niet handsfree bellen tijdens het rijden. De bestuurder werd eveneens verzocht te blazen en blies 785 ugl. Aangezien de man vaker voor het rijden onder invloed is aangehouden komt hij in aanmerking voor een speciale ema cursus (educatieve maatregel alcohol en verkeer). Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.
NOORDENVELD Een 31-jarige inwoner van de gemeente Noordenveld is maandagnacht rond kwart voor twee aangehouden wegens het rijden met een borrel op. De man blies 595 ugl. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij werd met een snelrecht op zak naar huis gestuurd.

Aanhouding na diefstal bordjes
HOOGEVEEN - Een 23-jarige inwoner van Groningen is maandagnacht rond 1.00 uur aangehouden aan de Zeppelinstraat wegens diefstal uit een bedrijvenpand. De verdachte werd aangetroffen met twee bordjes met daarop de tekst verboden toegang en afhalen/brengen goederen. De man bekende de diefstal en deed afstand van genoemde bordjes. Na het uitreiken van een dagvaarding is hij heengezonden. De bordjes gaan terug naar de rechtmatige eigenaren.

Aanhouding winkeldiefstal
EMMEN Een 27-jarige man uit Deelen is maandagmiddag omstreeks 15.30 uur betrapt op het stelen van shampoo ter waarde van 1.95 in een winkel aan de Wilhelminastraat. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Nadat de man een verklaring had afgelegd is de man met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Aanhouding na opstootje AZC
RODEN Bij een vechtpartij in het AZC in Roden zijn twee mannen uit Roden (23 en
31 jaar) aangehouden wegens vernieling van een caravan. De twee verdachten kregen onenigheid met een andere groep bewoners, waarbij een aantal klappen is gevallen. Beide verdachten zijn ingesloten. Aangezien beide verdachten onder invloed waren, is de toedracht van het voorval nog onduidelijk.

Middelgrote brand coatingbedrijf
EMMEN Maandagmiddag rond kwart over vier is een middelgrote brand ontstaan bij een Coatingbedrijf aan de Kapitein Nemostraat. Uit het dak dreven dikke zwarte rookwolken richting de woonwijk Angelslo. De hulpverleningsdiensten hebben het personeel verzocht het pand te verlaten, net als de medewerkers van omliggende bedrijven. De oorzaak bleek een brandende ontlakkingsoven. Rond 17.00 uur is de brand geblust. Het personeel is niet in gevaar geweest. Er werden geen gevaarlijke stoffen gemeten.

Brand in caravan
COEVORDEN Rond 3.00 uur maandagnacht kwam er een melding binnen dat er een caravan in brand stond aan de Jeroen Boschstraat. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Coevorden, werd wakker door knetterend geluid. De caravan stond meteen in lichterlaaie. De brandweer heeft het vuur geblust. De eigenaar is er goed vanaf gekomen en zorgt zelf voor de afvoer van de brandrestanten.

Man zit vast tot januari 2004
ASSEN De politie heeft maandagnacht rond 5.00 uur aan de Weiersstraat een 40-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed rond in een personenauto en bij controle bleek dat hij nog 2700,- aan boetes had openstaan. Aangezien de man dit niet kan betalen, moet hij 132 dagen zitten.

Aanrijding autobus en aanhangwagens
VEENHUIZEN Een 55-jarige inwoner van Nijerbekoop raakte maandagmiddag omstreeks 16.15 uur betrokken bij een aanrijding. De man reed met een tractor met daarachter twee aanhangwagens op de Hoofdweg ter hoogte van de kruising met de Kerklaan. Ter hoogte van de kruising zijn één of twee wielen van de voorste aanhangwagen afgebroken. Beide aanhangwagens schoten hierdoor los van de tractor en kwamen op de andere weghelft terecht. Op hetzelfde moment reed een 56-jarige bestuurder van een autobus in tegengestelde richting. Bij de kruising stond de man stil bij de bushalte. Op het moment van wegrijden, kwamen de aanhangwagens op de bus af met een aanrijding tot gevolg. Gezien de geringe snelheid van de bus, is alles goed afgelopen. De voorste aanhangwagen is onder de linker voorkant van de bus terechtgekomen, maar de bus kon een later weer verder rijden. De zes strobalen die van de aanhangwagen vielen en in de Kolonievaart terechtkwamen zijn er door de eigenaar zelf uitgehaald.