Politie Hollands Midden
Datum: 19 augustus 2003

(

Aanhouding Leiden
De politie heeft op maandag 18 augustus omstreeks 04.40 uur een 40-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een pand aan de Haarlemmerstraat. Een getuige zag de verdachte aan komen fietsen en zag hem een steen gooien naar een horecagelegenheid. De verdachte ging er echter vandoor, maar de ingeseinde politie wist hem nabij de Singel aan te houden. De politie nam een tasje met inbrekerswerktuig die aan zijn fiets hing in beslag.

Aanhoudingen na zien van (nep)pistool Leiden
De politie heeft op maandag 18 augustus een 16-jarige Leiderdorper en een 21-jarige Leidenaar aangehouden nadat getuigen hen hadden gezien met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp ter hoogte van de MacDonalds aan de Beestenmarkt. Een van de verdachte zou daarbij met plasticballetjes op de andere hebben geschoten. De politie hield de twee aan en trof een neppistool bij één van de verdachten aan. De politie heeft het wapen in beslaggenomen. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.
Het is in Nederland verboden en strafbaar volgens de Wet Wapens en Munitie om, bijvoorbeeld in het buitenland gekochte, nepwapens gelijkend op een echt vuurwapen (al dan niet gekleurd) op de openbare weg te gebruiken.

Algemene verkeerscontrole Leiden
De politie heeft op maandagmiddag 18 augustus op de Lammenschansweg/Europaweg een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werd zeven processen verbaal opgemaakt voor het niet direct kunnen tonen van het rijbewijs (1) en voor het niet dragen van de veiligheidsgordel (6).


Straatroof met gevolgen Leiden

Een 60-jarige inwoner van Leiden werd op maandag 18 augustus rond 12.30 uur op de Moriaansteeg het slachtoffer van een straatroof. Daarbij werd een tas met boodschappen gestolen. Het slachtoffer liep kneuzingen over het hele lichaam en een gebroken sleutelbeen op. Hij werd overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis. De straatroof gebeurde op het moment dat de man op het punt stond om de deur van zijn woning open te doen. Een nog onbekende man liep op hem af, gaf hem een harde duw en pakte de sporttas met boodschappen van hem af. Het slachtoffer kwam door de duw hard ten val en liep daardoor de verwondingen op. De straatrover rende met de tas naar de Middelweg, pakte daar een fiets en reed weg in de richting van de Kaasmarkt. De politie is een onderzoek gestart. Zij vraagt getuigen van dit incident zich te melden. Dit kan aan het bureau aan de Langegracht of via telefoonnummer 0900-8844.


Politie houdt geweldpleger aan Leiden

De politie hield op maandag 18 augustus rond 18.55 uur een 27-jarige Leidenaar aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een 50-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd en mishandeld. Het slachtoffer liep een lichte schaafwond aan het gezicht op. Het geweld vond plaats in een woning aan de Uiterstegracht. De politie doet onderzoek naar de aanleiding voor dit geweld. Zowel slachtoffer als verdachte kenden elkaar. De verdachte is ingesloten.


Politie houdt geweldpleger aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op maandag 18 augustus rond 19.00 uur op de Wagenmaker een 64-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor een 55-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dit gebeurde tijdens een ruzie die tussen beiden op straat was ontstaan. Het slachtoffer liep daarbij een fikse hoofwond op en werd voor behandeling daarvan overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brand op kajuitboot Nieuwkoop
Een 51-jarige Hagenaar is op maandag 18 augustus gewond geraakt na een brand op zijn kajuitboot op de Nieuwkoopse Plassen, Zuideinderplas. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Even na 19.30 uur ontstond brand op de boot toen de Hagenaar met een reinigingsmiddel bezig was en electriciteitsdraden daarbij tegen elkaar kwamen. Er ontstond een vonk waarna de boot in de brand ging. Tijdens de brand ontploften drie gasflessen. De Hagenaar werd met brandwonden aan onder andere borst en oksels overgebracht naar het LUMC.Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --